Förvaltningsdomstolen avslår Åland ring Ab:s ansökan om miljötillstånd. Enligt domstolen skulle en motorbana orsaka för stor miljöpåverkan och låta för mycket för de boende i närheten.

Åland ska i framtiden utgöra ett modellområde för framtidens flexibla energisystem. Målsättningen är ett helt förnyelsebart, självförsörjande och smart energisystem. – En unik möjlighet, säger vicelantråd Camilla Gunell (S).

Ett: Förhandlingar inleds snarast om den finska vårdreformens ekonomiska följder för Åland.
Två: En oberoende utredare anlitas för att ge en korrekt bild av det ekonomiska flödet mellan Åland och Finland.
De kraven ställer landskapsregeringen i ett brev till Finlands regering.

Arbetet med Ålandsvägens ombyggnad drar ut på tiden med elva dagar. Det skriver Mariehamns stad i ett trafikmeddelande.

517 abonnenter står uan el i Vårdö. Detta till följd av att en arbetsmaskin kört ned en ledning.
Reparationsarbetet väntas pågå tre-fyra timmar.

Godby Shipping har förlängt kontraktet med transportföretaget Transprocon gällande rorofartyget Baltica.

Joakim Pirinens 1980-talspjäs Familjen Bra berättar historien om kärnfamiljen som osannolikt nog inte ser ut att se några problem i tillvaron.
– Den är än mer aktuell nu än för 30 år sedan. Det finns oerhört många lager i den snabba dialogen, säger regissören Johan Karrento inför premiären på stadshusets scen om två veckor.

Liberalerna i Finström har förlorat flera medlemmar den här mandatperioden.
När kommunfullmäktiges ordförande Viveka Eriksson flyttar till Mariehamn nästa år tar den sista liberala ersättaren plats i fullmäktige. Men vem ska ersätta Viveka Eriksson som ordförande?

Den stenhårda konkurrensen mellan teleoperatörerna på Åland har sysselsatt Kommunikationsverket den senaste tiden.
– Det har varit klagomål från än den ena parten, än den andra. Vi har medlat i ett antal fall, säger ledande sakkunnig Martin Andersson.

En utökad ungdomsverksamhet och åtgärder för att locka fler nyinflyttade till högmässan. Det var två av frågorna som diskuterades när biskopen i Borgå stift, Björn Vikström, i helgen besökte Lemland-Lumparlands församling.

Risken att Åland får en annan självstyrelselag än den som Ålandskommittén föreslog ser lantrådet Katrin Sjögren (Lib) som minimal. På fredag träffar hon Ålandsministern Anne Berner (C) för samtal gällande arbetet med den nya självstyrelselagen.

Boende i ett flerfamiljshus på Kyrkvägen i Godby, Finström larmade vid 18.30-tiden på lördagskvällen om en brand i en sopcontainer i anslutning till huset. Enligt polisen är det andra kvällen i rad som man fått in anmälningar om anlagda bränder i kommunen.

 

Hammarlands kommun utreder möjligheten att bygga ut Harmmargården med 15 nya platser. Samtidigt ges förslaget att planera för nya pensionärslägenheter i anslutning till Hammargården.

Erik Rustner Tandläkare Ab är inte målsägande i penningstvättsåtalet mot Paf, det har Åbo hovrätt slagit fast.
– Jag tycker hela historien är märklig, säger Erik Rustner till Ålandstidningen.

Fler nyheter