Förslaget om finska som arbetsspråk i Nordiska rådet hade inte fått majoritet i sessionen och sedan varit helt borta, säger Britt Lundberg.
– Med det kompromissförslag jag röstade för räddade vi kvar språkfrågan mot en utveckling som blir bättre för finskan och isländskan.
Debatten avfärdar hon som ett missförstånd.

Kommentarer

Britt Lundberg borde

Britt Lundberg borde åtminstone ha diskuterat i presidiet på förhand. Nu spolierade hon på några sekunder i sitt oförstånd många års arbete för att göra Åland mer accepterat i riket. Det här kommer att påverka diskussionerna i riksdagen om klumpsumman och självstyrelselagen, kanske t.o.m. om sjöfartsstödet. Så fungerar politiken.- Jag tyckte hittills att (c) representerade förnuftet i landskapspolitiken. Vem skall jag nu rösta på? Regeringen Sjögren-Fellmans partier är uteslutna. ÅF - nej! Det enda som nu kunde mildra den förfärliga Lundbergska, helt onödiga, fadäsen är om alla ansvarsfulla partier på Åland - omedelbart och inte om en vecka - tar avstånd från vad hon har ställt till med. Att Lundberg skulle be om ursäkt är väl otänkbart. Hon har i alla fall nu gjort sig permanent omöjlig också inom landskapspolitiken och inom, hoppas jag, centerpartiet.

Nästa gång en egen åländsk

Nästa gång en egen åländsk plats i EU parlamentet kommer att tas upp till diskussion är år 2075. Alla vet att hon påverkades av Sveriges inställning och av dess delegation. Borde inte denna fadäs nu för alltid stoppa resorna till Gotland? Och det är klart hon är fullständigt slut som politiker på alla plan. Även som lokalpolitiker är kontakterna till Finland viktiga och hon har bränt alla broar som går att bränna österut.

Först kanske man skall ta

Först kanske man skall ta reda på fakta innan man tar till storsläggan mot Britt Lundberg. Hon anses nog som en intelligent och tänkande person. Hon röstade för ett kompromissförslag eftersom hon ansåg att Island och Finlands förslag skulle röstas ner. Nu blev det en kompromiss, annars hade inte blivit något alls. Så dom som blir så upprörda kanske i själva verket har en dold agenda, att Island och Finland skulle bli helt tomhänta !

Det är ingen idé att, som

Det är ingen idé att, som Sapientia, försöka släta över.Det verkar ju som om det inte finns någon "kompromiss", eftersom ingen av de andra presidiemedlemmarna visste om någon. Månne den ens fanns i Brittans hjärna? Om hon "anses som en intelligent och tänkande person" så är det förverkat nu. Nu ger hon, med rätt eller orätt, intryck av okänslig tanklös person som "vet bäst själv". Trumpism i högsta grad! Om hon avgår, kanske det kan hälpa till med att lappa skadan hon gjort, men det gör hon nog inte. Makt förblindar, nämligen.

Findus, citat: ”Sen kan man

Findus, citat: ”Sen kan man tycka vad fan man vill i sakfrågan”. ... Ibland tycks Findus-fenomenet faktiskt vara med på verklighetens noter, jo. Men, att ”man” regelmässigt tycker ”vad fan man vill i sakfrågan” – detta faktum behöver ingalunda styrkas av någon som helst hänvisning till också självaste ”Horn-Pelles” inställning till sakfrågor! Och apropå Fenomenets kanske alldeles egna inställning Sapientias ”enkelhet” ... hur många finesser finns det egentligen på Findus-Fenomenets järnspett?

Sidor

Landskapet hade möjlighet att förlänga avtalet för den södra linjen med ett år, men valde att inte utnyttja optionen med Nordic Jetline. Nu har LR tecknat ett nytt avtal med samma operatör, till en betydligt högre kostnad.
– I efterhand kan man säga att jo, det var fel gjort, säger infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).

I dag antog infrastrukturminister Mika Nordberg Nordic Jetline Oy:s anbud för färjetrafiken mellan Långnäs och Galtby.

Sonja Nordenswan har upptäckt att en bergsskreva på Lotsberget verkar ha fungerat som soptipp. Hon tror att en del av soporna kan komma från Lotsstugan.
– Men inte behöver jag veta vem som kastat dit dem, utan vad som går att göra åt soporna.

Starka tillsammans eller handlingskraft framför allt?
Så kan debatten i lagtinget om huruvida landskapet ska ansöka om extra anslag från staten för bron över Spettarhålet och renoveringen av 11 andra broar sammanfattas.

På vattenbyggnationer inriktade Eriksson Bygg Ab redovisar ett rekordresultat på närmare två miljoner euro för 2017.
– Tre fjärdedelar av omsättningen kommer från tre större projekt, säger vd Örjan Eriksson.

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag utreder ett stort projekt där flera nya affärsfastigheter kan byggas på Torggatan, bland annat på de tomter där Zeipels och Boreniuska huset står i dag.
– Det skulle göra gott för stadens centrum om tomterna bebyggdes, säger stadsarkitekt Sirkka Wegelius.

Francis Portin är landskapets mest högtflygande trampolingymnast, och den enda som klarar av att landa på fötterna efter fyrdubbla bakåtvolter.
– Hittills har jag aldrig tröttnat på att hoppa. I framtiden hoppas jag på en karriär som stuntman, säger 12-åringen med nästan 24.000 följare på Instagram.

Flera ålänningar samlades i helgen för att samla skräp i Mariehamn under World cleanup day, eller Världsstäddagen.

Sänkt hastighet, ett övergångsställe och flyttad busshållplats.
Det vill flera politiker i Hammarland ha vid infarten till bostadsområdet Öra strand.

Vackra vyer och en drös av nya utmaningar. Förväntningarna bland medlemmarna i Ålands golfklubb är stora och redan nu kan man urskilja de första formerna i Slottsbanan 2.0 som ska stå klar till säsongen 2020.
– Jag ser fram emot nya utmaningar och närheten till vattnet, säger Tage Gustafsson.

Kvalitet säljer och konsumenterna blir alltmer bekväma i sina resvanor. Samarbete behövs för att utveckla den åländska turismen. Det och många andra delar berördes under torsdagens debatt om turismen och dess framtid på Åland.

Böge Holmberg (C) och Sune Axelsson (Ob) överväger att polisanmäla infrastrukturnämnden i Mariehamn sedan en reservation de lämnat in ändrats.

– De har klippt och klistrat utan att fråga oss, säger Böge Holmberg.

Landskapets större vägprojekt blir som regel försenade med några veckor, men enligt vägingenjör Björn Ekblom vid infrastrukturavdelningen beror de missade tidsgränserna i princip aldrig på entreprenören.

– Det brukar vara beställarens fel att projekten drar ut på tiden.

Fler nyheter