Ett sällskap med 15 barn och fem vuxna kom sent till Viking Lines terminal på Stadsgårdskajen i Stockholm i lördags morse. Flera av barnen hann med färjan medan de vuxna blev kvar på land, enligt tidningen Aftonbladet.

Kommentarer

Rederiet måste ha bättre

Rederiet måste ha bättre kontroll på incheckningsantal och ombordstigna. Alla som beviljats incheckning skall också beviljas tillstånd att gå ombord. Har Viking Line ingen kontroll längre på detta, så är det oacceptabelt. Inte konstigt att rederiet går dåligt. Skärpning! Dags att rederiet tar sitt ansvar för det som har hänt, och inte skyller ifrån sig på försenade passagerare, och korta hamntider.

Nog är det lite konstigt att

Nog är det lite konstigt att 15 barn kom ombord utan att en av de 5 vuxna han med. Det är som alltid någon annan som ska ansvara. Oftast handlar de om samhället men här får Vikingline det på sitt bord. Hur görs det vid incheckning på hotell? Springer barnen före och sedan kommer de vuxna efter?

Tidigare hade befälet ombord,

Tidigare hade befälet ombord, kontakt per tel. med incheckningen för att kontrollera att alla som var incheckade också kommit ombord. Har den rutinen tagits bort? Om man tillåter resenärer att checka in, är man också skyldig att låta dem gå ombord, oberoende om de har barn, eller inte.

Efter mål av försvararna Rick Ketting och Dylan Murnane knep IFK en storstilad seger i hemmapremiären.

IFK Mariehamn hade precis fått spelövertaget efter en stark RoPS-inledning när Robbie Crawford drog på sig ett rött kort för farligt spel. Matchen hade då pågått 26 minuter.

Den traditionella påskmarknaden i staden fortsätter att locka nära och mer långväga besökare.
– Vi köper samma saker varje år, säger Hanna Kiuru och Olli Kiuru som kommit till torget från sommarstugan i Vårdö.

IFK Mariehamn spelar sin första hemmamatch i årets Tipsliga i kväll. Startelvan är den samma som i segermatchen borta mot FC Honka senast.

Polisen bokförde sju hastighetsöverträdelser på landskapets vägar under natten mot långfredagen.
Därtill väcktes en busspassagerare.

Med röstsiffrorna 4–3 har stadsstyrelsen beslutat att ställa ut det förslag till delgeneralplan där 13 hus i centrum listas som värdefulla byggnader som bör k-märkas.
Under 30 dagar i maj och juni kommer förslaget att vara utställt i stadsbiblioteket och det är då möjligt att lämna in anmärkningar.

Wiklöf Holding köpte i höstas Air Ålands hangar vid flygfältet. Nu har bolaget fått avslag på jordförvärvstillstånd för fastigheten, eftersom tre av sju i styrelsen saknar hembygdsrätt.
– Vi måste följa lagstiftningen och det finns ingen grund för undantag i det här fallet, säger kansliminister Nina Felman (S).

Finlands Meteorologiska Institut (FMI) har utfärdat en varning för gräsbrand på Åland. Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus.

Utöver de 30 miljoner som via Paf-medlen fördelades till det åländska samhället 2018-2019 sponsorerar spelbolaget åländska personer, föreningar och evenemang med cirka 400.000 euro årligen.

Flera patienter evakuerades efter en mindre brand i C-huset på sjukhusområdet i morse. Men läget är nu under kontroll och branden är släckt. Sjukhuset befinner sig dock tills vidare i beredskapsläge.

Ålands natur och miljö och Ålands landsbygdscentrum är kritiska till landskapsregeringens beslut att inte införa en åländsk ursprungsmärkning.
– Vi tycker att det är beklagligt att landskapsregeringen väljer att Åland inte ska ingå i ursprungsmärkningen, säger Simon Holmström, kansliledare på Ålands natur och miljö.

De mindre oppositionspartierna sågar under tisdagens plenum landskapsregeringens 10 euro stora höjning av det månatliga ensamförsörjartillägget i barnbidraget
– Landskapsregeringen presenterar det som en stor förbättring, men det handlar om 30 cent per dag, säger Bert Häggblom (Ob).

Samarbetsförhandlingarna vid Åland Post är avslutade. Två tjänster försvinner.

Fler nyheter