Ett sällskap med 15 barn och fem vuxna kom sent till Viking Lines terminal på Stadsgårdskajen i Stockholm i lördags morse. Flera av barnen hann med färjan medan de vuxna blev kvar på land, enligt tidningen Aftonbladet.

Kommentarer

Rederiet måste ha bättre

Rederiet måste ha bättre kontroll på incheckningsantal och ombordstigna. Alla som beviljats incheckning skall också beviljas tillstånd att gå ombord. Har Viking Line ingen kontroll längre på detta, så är det oacceptabelt. Inte konstigt att rederiet går dåligt. Skärpning! Dags att rederiet tar sitt ansvar för det som har hänt, och inte skyller ifrån sig på försenade passagerare, och korta hamntider.

Nog är det lite konstigt att

Nog är det lite konstigt att 15 barn kom ombord utan att en av de 5 vuxna han med. Det är som alltid någon annan som ska ansvara. Oftast handlar de om samhället men här får Vikingline det på sitt bord. Hur görs det vid incheckning på hotell? Springer barnen före och sedan kommer de vuxna efter?

Tidigare hade befälet ombord,

Tidigare hade befälet ombord, kontakt per tel. med incheckningen för att kontrollera att alla som var incheckade också kommit ombord. Har den rutinen tagits bort? Om man tillåter resenärer att checka in, är man också skyldig att låta dem gå ombord, oberoende om de har barn, eller inte.

Finländarnas och EU-medborgarnas tillit till de gemensamma institutionerna var en av frågorna som riksdagsledamot Mats Löfström diskuterade vid årets Gullrandasamtal.

Kommunreformen kan inte genomföras utan en lagändring som justerar landskapsandelssystemet.
Därför skickar nu landskapsregeringen ut ett förslag på ändringar till kommunerna.
– Det är ett politiskt löfte vi gett, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Både i riket och på Åland råder en fortlöpande brist på läkemedel och läget ser inte ut att förbättras.
– Finland är en lågt prioriterad marknad för de multinationella läkemedelsföretagen, säger apotekare Johan Ek.

Hållbarhetsrörelsen Hållbart initiativ blir ett politiskt parti, med Simon Holmström och Annette Bergbo som partiets första talespersoner.

Världsnaturfonden (WWF) har utsett Tage och Ulla Eriksson på Hammarudda gård till Östersjöns miljövänligaste jordbrukare i Finland.
Priset överräcktes i eftermiddags.

Ålands Bostadsrättsförening har gett Johan Ehn uppdraget att leda styrelsen efter ett åsiktsivrigt årsmöte den 5 juni. Han hoppas kunna hjälpa till att medla bland de olika åsikter som finns i föreningen.
– Det handlar om att hitta sätt att utveckla föreningen som medlemmarna vill.

Komplettera dagens skärgårdstrafik med eldrivna passagerarfärjor. Förslaget kommer från Centern.

Vaktstyrkans agerande efter slutsignalen i cupfinalen rör nu upp känslor. Händelserna får stort mediautrymme i Finland och Ilves supportrar är besvikna. Delar av supportrarna hotar nu med repressalier om IFK:s fans kommer till Tammerfors.
– Vi har ju inget med det här att göra, säger en IFK-supporter.

Det är en ovanligt livad söndagskväll på torget i Mariehamn, där de 102 Alandia Cuplagen har samlats för att marschera mot invigningen på WHA.
Här är fullt av elvaåriga fotbollsspelare med visselpipor, flaggor vimplar och en hel arsenal av hejaramsor.

En kvinna står åtalad för tolv brott mellan mars och april i år. I tingsrättens mellandom framkommer att åklagaren vill att kvinnan ska sinnesundersöks, vilket hon själv också samtycker till. 

Finalen i Finlands Cup ledde till mycket hård arbetsbelastning för polisen.
15 personer avlägsnades och närmare tio personer har gripits. En är misstänkt för misshandel.

Ilves nollade hemmalaget IFK Mariehamn inför 3.250 personer på WHA. IFK gjorde allt i sin makt i den andra halvleken men något mål presterade man inte.

Hemmalaget IFK Mariehamn skapade ett antal superchanser i den första halvan av matchen, men det var Ilves som gjorde målen. Därmed leder gästerna med två mål i paus.

Fler nyheter