Mariehamns stadsdirektör Barbara Heinonen kan ställa upp för Svenska folkpartiet (SFP) i riksdagsvalet nästa år.
– Det är en chans som inte kommer ofta, säger hon till Åbo Underrättelser.

Kommentarer

Hoppas hon lämnar Åland.

Hoppas hon lämnar Åland. Hennes devis verkar ha varit , gör man ingenting så gör man inga fel.Gå ej efter teoretiska meriter nästa gång man anställer en stadsdirektör. Anställ en ålänning som känner Åland och dess särart ! Låt sunda förnuftet styra ! Stadsarkitekten, polismästaren, stadsdirektören, socialchefen, kvinnor från Finland, som ej blivit ålänningar. Varför har man anställt dom överhuvudtaget ? Tag ålänningar !

Sapienria, Nu tycker jag du

Sapienria, Nu tycker jag du är onödig. Det finns otroligt många inflyttade, både från Finland & Sverige som har blivit riktiga Ålänningar i både själ och tänk, att dra alla över samma kam är inte juste. Men håller dock med att många inte annammar våra specifika ålandsfrågor och syn på vårt fantastiska örike. Det finns bl.a. flera stycken i landskapsregeringen som jag inte tycker har det rätta ”Ålandstänket”

Det finns massor med

Det finns massor med kompetenta och välutbildade ålänningar som ej får jobb på Åland ! Så vem eller vilka anställer dessa personer som ej varken vill eller passar på Åland ? Och alltid kommer dom från Finland.! Visst finns det åländska politiker som är en nagel i ögat på folk och dom kommer minsann också främst från Finland och anpassar sig ej till åländska förhållanden. Detta är ett örike med egen självstyrelse och detta har en del från Finland svårt att acceptera !

Sidor

I flera veckor har minst två vargar setts nära Anders Sundqvist gård i Bredbolstad, där hans 40 kor är mitt upp i kalvningen.
– Jag är livrädd varje morgon när jag kommer ut att korna ska vara borta eller att det ska ligga en död kalv på gården.

Saltviks kommun gjorde ett positivt resultat på drygt 637.000 euro 2017.
Det är klart bättre än förväntat. Kommunen hade budgeterat med ett minusresultat.

Trots att fastighetsverket besitter 155.000 kvadratmeter fastighetsyta och 400 byggnader hyr verket sina kontorslokaler i Sittkoff.
– Det kan verka paradoxalt, säger vd Stefan Rumander.

Utbyggnaden av kaj 3 är nästa stora projekt för Mariehamns hamn. Kostnaden beräknas till upp emot 20 miljoner euro.

Ålandsbanken rapporterar ett oförändrat rörelseresultat på 7,4 miljoner euro för årets första kvartal.
”Kvaliteten i resultatet är dock klart bättre detta år” skriver vd Peter Wiklöf i ett pressmeddelande på onsdagsförmiddagen.

Sedan ett år tillbaka arrenderar Eckerö båtförening Enskärs sjöbevakningsstation av Landskapets fastighetsverk. Men nu har en tvist uppstått mellan styrelsemedlemmarna.
– Vi skulle vilja ha in medlemmar som kan använda Enskär som en förening i stället för som det är nu, en sommarstuga. Men vi har blivit utröstade på den punkten, säger styrelseordförande Dan Sundström. 

Metoo-kampanjen, samgående med Jomala samt Järsö-Nåtöområdets införlivande med Mariehamn.
Det debatteras när stadsfullmäktige på tisdagskvällen ska ta ställning till kommunreformen.
Eller ska man ens ta ställning? frågar sig Bert Häggblom (Ob). Men förslaget vinner inget understöd.

Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) och kansliministern Nina Fellman (S) argumenterade i dag för en åländsk EU-parlamentsplats efter Storbritanniens utgång ur EU.

Vårdfacket Tehy och landskapsregeringen har haft ett möte med anledning av avtalsförhandlingarna där de två parterna har stött på problem. 

– Vi har haft ett möte, men jag vet inte ännu hur det har gått, säger Tehys verksamhetsledare Erkki Santamala. 

Nyrekryteringar kan bli aktuella när försäkringsbolaget Ömsen utökar sitt utbud av försäkringar.
– Vi vill kunna erbjuda alla kunderna på Åland ett rejält och heltäckande åländskt trygghetsalternativ med en långsiktig och stabil lokal närvaro, säger vd Dan-Erik Woivalin.

Trots landskapsregeringens uppmaning fortsätter ålänningar att adoptera gathundar från Rumänien – som oftast inte är vaccinerade mot rabies, trots papper som påstår motsatsen.
– Situationen är allvarlig. Den som adopterar en gathund utsätter både andra hundar och människor för fara, säger landskapsveterinär Mohammed Jaber Alipour.

Ålands djurägare kräver ett aktivt ingripande av landskapsregeringen i frågan om de två påträffade vargarna i landskapet. Det kom fram i gårdagens öppna diskussionstillfälle. 

När lagtinget diskuterade landskapsregeringens tilläggsbudget handlade det till stor del om kommunreformen.
Hårda ord framfördes från båda håll – men Johan Ehn (MSÅ) öppnade för förhandlingar om alternativa lösningar.
– Jag ser att grunden finns för att man ska kunna ta in nya förslag i remissrundan.

Fler nyheter