Mariehamns stadsdirektör Barbara Heinonen kan ställa upp för Svenska folkpartiet (SFP) i riksdagsvalet nästa år.
– Det är en chans som inte kommer ofta, säger hon till Åbo Underrättelser.

Kommentarer

Hoppas hon lämnar Åland.

Hoppas hon lämnar Åland. Hennes devis verkar ha varit , gör man ingenting så gör man inga fel.Gå ej efter teoretiska meriter nästa gång man anställer en stadsdirektör. Anställ en ålänning som känner Åland och dess särart ! Låt sunda förnuftet styra ! Stadsarkitekten, polismästaren, stadsdirektören, socialchefen, kvinnor från Finland, som ej blivit ålänningar. Varför har man anställt dom överhuvudtaget ? Tag ålänningar !

Sapienria, Nu tycker jag du

Sapienria, Nu tycker jag du är onödig. Det finns otroligt många inflyttade, både från Finland & Sverige som har blivit riktiga Ålänningar i både själ och tänk, att dra alla över samma kam är inte juste. Men håller dock med att många inte annammar våra specifika ålandsfrågor och syn på vårt fantastiska örike. Det finns bl.a. flera stycken i landskapsregeringen som jag inte tycker har det rätta ”Ålandstänket”

Det finns massor med

Det finns massor med kompetenta och välutbildade ålänningar som ej får jobb på Åland ! Så vem eller vilka anställer dessa personer som ej varken vill eller passar på Åland ? Och alltid kommer dom från Finland.! Visst finns det åländska politiker som är en nagel i ögat på folk och dom kommer minsann också främst från Finland och anpassar sig ej till åländska förhållanden. Detta är ett örike med egen självstyrelse och detta har en del från Finland svårt att acceptera !

Sidor

Obunden samling håller inget styrelsemöte om misshandelsdomen mot partiets lagtingsledamot Fredrik Fredlund före november.
– Jag tänker inte kommentera om han kan fortsätta representera partiet före domen har vunnit lag kraft, säger partiordförande Bert Häggblom.

ÅHS vårdchef Sirpa Mankinen blir tf klinikchef för psykiatrin, och chefläkare Olli-Pekka Lehtonen blir medicinskt ansvarig.
Detta för att lindra den psykiaterbrist som råder.

En plastlåda med sand brann i dag vid halv två-tiden i Miramargaraget. Branden misstänks vara anlagd.

En ny arbetsgrupp ska koordinera Ålands Vatten Ab:s, landskapsregeringens, ÅMHM:s och omkringliggande kommuners respektive ansvar för skyddet av Långsjön och Markusbölefjärden.
– Vi vet alla vad vi ansvarar för, men har hittills ändå misslyckats, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Ett 60-tal föräldrar slöt upp för att diskutera de stora grupper av ungdomar som har samlats i Godby på helgerna den senaste tiden.
– Det finns ett riskmoment med att vara ute för sent, så jag tycker att de är inne på rätt spår, säger äldre konstapel Nicolai Båsk.

Obunden samling har inte diskuterat på förhand hur partiet ska agera om domen mot Fredrik Fredlund skulle bli fällande.
Det säger lagtingsledamoten Lars Häggblom.

Tea Nordlund, Tony Nordlund och Anja Karlsson räddade under torsdagsförmiddagen en nedsjunken älgkalv ur ett lerdike i Gottby, Jomala.
– Det tog nog 40 minuter. Kalven var utmattad, men verkade må bra, säger Tea Nordlund.

Innan en lagakraftvunnen dom finns mot Fredrik Fredlund kommer lagtinget inte att ta något initiativ i frågan.
– Man får tycka vad man vill om det här, men vi har ett ramverk att hålla oss till, säger talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ).

En man döms för två fall av besittningsintrång efter att under flera år ha låtit sina kor beta på andra personers mark. Korna har rivit ner tält och ätit upp odlingar och mannen ska nu ersätta grannarna för förstörd egendom.

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund (Ob) döms till 75 dagars villkorligt fängelse för två fall av misshandel. Ett av åtalen förkastas.

Eventuellt närmar sig pensionering för Ulf Grüssner, majoritetsägaren i bussföretaget Röde Orm Ab.
Företaget bjuder nämligen ut sina tre dotterbolag till försäljning.
– Jag hoppas att det kommer någon entusiast som vill fortsätta. Annars ger jag tusan i att pensionera mig, säger han.

Räkna med störningar på Föglölinjen när ms Knipan ersätter ms Skarven.

Undersökningarna av berggrunden mellan Lumparland och Föglö gav precis de positiva besked som FS-Links hoppades på. Nu efterlyser Hasse Holmström att landskapsregeringen öppnar upp för en tunnel när trafiken mellan Åland och Föglö upphandlas.

Fler nyheter