Mariehamns stadsdirektör Barbara Heinonen kan ställa upp för Svenska folkpartiet (SFP) i riksdagsvalet nästa år.
– Det är en chans som inte kommer ofta, säger hon till Åbo Underrättelser.

Kommentarer

Hoppas hon lämnar Åland.

Hoppas hon lämnar Åland. Hennes devis verkar ha varit , gör man ingenting så gör man inga fel.Gå ej efter teoretiska meriter nästa gång man anställer en stadsdirektör. Anställ en ålänning som känner Åland och dess särart ! Låt sunda förnuftet styra ! Stadsarkitekten, polismästaren, stadsdirektören, socialchefen, kvinnor från Finland, som ej blivit ålänningar. Varför har man anställt dom överhuvudtaget ? Tag ålänningar !

Sapienria, Nu tycker jag du

Sapienria, Nu tycker jag du är onödig. Det finns otroligt många inflyttade, både från Finland & Sverige som har blivit riktiga Ålänningar i både själ och tänk, att dra alla över samma kam är inte juste. Men håller dock med att många inte annammar våra specifika ålandsfrågor och syn på vårt fantastiska örike. Det finns bl.a. flera stycken i landskapsregeringen som jag inte tycker har det rätta ”Ålandstänket”

Det finns massor med

Det finns massor med kompetenta och välutbildade ålänningar som ej får jobb på Åland ! Så vem eller vilka anställer dessa personer som ej varken vill eller passar på Åland ? Och alltid kommer dom från Finland.! Visst finns det åländska politiker som är en nagel i ögat på folk och dom kommer minsann också främst från Finland och anpassar sig ej till åländska förhållanden. Detta är ett örike med egen självstyrelse och detta har en del från Finland svårt att acceptera !

Sidor

Hammarlänningen Bengt-Owe Gustafsson är befälhavare på kryssningsfartyget Viking Sky som fick motorhaveri i Norge i lördags.
– Det är klart att det har varit oroliga timmar när man inte visste utgången, säger hans mamma Maj-Gun Gustafsson.
Norska regeringen ger besättningen beröm för hur man hanterade situationen.

Stadsstyrelsen vill inte minska antalet ledamöter i stadsfullmäktige.

Stormen Alfrida kommer att ha en inverkan på skogsbruket som syns i flera decennier, bedömer Svenska lantbruksproducenternas centralförbund (SLC).
Det är viktigt att alla aktörer fortsätter att dra åt samma håll för att så snabbt som möjligt rädda det som går av det stormskadade virket, säger SLC:s ordförande Mats Nylund.

Även papperslösa bör ha rätt till socialvård.
Det anser Emmaus Åland i sitt utlåtande över det nya lagförslaget om socialvård.

Åland United spelade 1-1 i ligapremiären borta mot TiPS på lördagen.

Arkeologer har hittat cirka 5.000 år gamla spannmålskorn på två platser på Åland. Fynden innebär att historien får skrivas om.
– De visar att den gropkeramiska kulturen spred jordbruket till helt nya platser, säger Santeri Vanhanen vid Helsingfors universitet.

Paf bötfälls med 100.000 kronor av Spelinspektionen i Sverige för att kunder som stängt av sig själva via Spelpaus.se ändå kunnat spela på bolagets sajt.
– Vi hade testat vårt system och var säkra på att det fungerade, men ändå fanns det en bugg som gjorde det möjligt att spela, säger kommunikationschef Ludvig Winberg.

På måndag ska lagtinget debattera näringspolitiken. De gör det mot bakgrund av en åländsk ekonomi som stagnerat.
– Vi ligger verkligen efter här på Åland, säger Ålands näringslivs vd Anders Ekström, som en av tre utredare utsedda av landskapsregeringen för att utreda företagens konkurrenskraft.

Staden borde placera en skylt på Lotsberget som välkomnar resenärer. Det föreslogs i en motion till stadsfullmäktige förra året.
Nu för stadsstyrelsen frågan till kultur- och fritidsnämnden, som man anser kan överväga en installation i sin framtida planering.

I går kväll bjöd grupperna DunderSmå och DunderLiten på en fartfylld dansshow i Alandica. Deltog gjorde också några showgrupper och en hiphop-grupp.
Här är fotograf Daniel Erikssons bildspel från showen.

Spelinspektionen har delat ut böter till två spelbolag. Ett av dem är Paf. Orsaken är att kunder kunnat spela på Paf:s sajt trots att man stängt av sig själv.

Sverige har öppnat sin spelmarknad medan Finland överväger att införa ytterligare begränsningar. Det blir i så fall en kortsiktig lösning, tror Sverker Skogberg på Paf.
– Pressen ökar på Finland att gå in för licenser. Samhället vinner på att alla aktörer beskattas, säger han.

Nya regler kan göra förtullning över den åländska skattegränsen både arbetsam och dyr för företag och privatpersoner.
Riksdagsledamot Mats Löfström rasar över förändringarna och landskapsregeringen har givit ärendet hög prioritet.
– Det här är ingen bra sak för Åland, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Fler nyheter