Den estniska arbetskraften ombord på Viking Lines XPRS mobbas av fartygets ledning. Det skriver den estniska tidningen Delfi, som har tagit emot ett brev som uppges komma från fler än 50 anställda i fartygets restauranger.

Kommentarer

Hur vet VL s talesperson , så

Hur vet VL s talesperson , så tvärsäkert, att det ej förekommer mobbning ? Mobbning bör tagas på allvar , se bara på sajten Åland Ekonomi, en sajt som använder sig av mobbning där namnet Åland ingår trots att många som skriver verkar vara antiåländska. Och ingen ansvarig reagerar, precis som VL tydligen.

Finns tyvärr på många

Finns tyvärr på många arbetsplatser på Åland och de ålänska sidorna på facebook är ett sorgligt kapitel. Åland Nyhter är ett annat. Anonym person bakom sidan som skriver att hen inte tar ansvar för vad som läggs upp eller skrivs på hens sida. Åland Ekonomi har i alla fall klara regler och moderatorer som går ut med namn tydligt och klart. Sen fungerar det tyvärr inte i praktiken.

Håller fullständigt med

Håller fullständigt med Sapienta. Det är allvarligt när ledningen avfärdar allt, en större ödmjukhet skulle sitta bättre. Överallt där det finns människor blir automatiskt hackordningar. Det är inte bara på Viking det är så. Men det är känt att det finns kungar på vissa positioner och det gör arbetet till en mardröm för dem som bara vill göra rätt för sig , och ha en trivsam arbetsplats. Det borde ingå i ett kompetent ledarskap att kontinuerligt se till trivseln bland arbetstagarna. Har reagerat på att vissa är väldigt trumpna gentemot passagerare och detta kan mycket väl ha sin orsak i dåligt bemötande från ledarskapet. Inte bra för kundservicen. Till slut, ingen rök utan eld brukar man säga:).

Med 159 röster mot 15 antog riksdagen i första behandling det nya ekonomiska systemet i självstyrelselagen.
– Ett klart bevis för att vi har stöd för vår sak, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

Den i dag 41-åriga mannen drog kniv när han tappade humöret en juninatt 2017 – enligt honom själv när en 46-årig man ville tala om att 41-åringens flickvän tidigare levde som prostituerad.
– Då begick jag misstaget och hämtade kniven, säger 41-åringen som nu åtalas för dråpförsök i tingsrätten.

Den arbetsgrupp som utreder ett nytt reningsverk i Föglö vill att uppdraget avbryts och att kommunen bygger om det befintliga reningsverket i stället. Dessutom vill byggnads- och tekniska nämnden att förhandlingar inleds med fiskodlingarna för att få dem att rena sitt eget avloppsvatten.

Krögarna vid den nya golfrestaurangen Brassie i Kastelholm, Lotta Wickström och Michael Silversvärd, stämmer Ålands golfklubb på mer än 150.000 euro.
– Det är beklagligt. I övrigt har jag inga kommentarer i dag, säger klubbdirektör Åsa Nordström.

Hela den finländska handelsflottan berörs när Sjömansunionen varslar om strejk. Går inte Rederierna i Finland med på löneförhöjningar på över 2,5 procent både 2019 och 2020 inleds strejken den 1 mars.
– Det är en strejk som skulle få betydande konsekvenser, säger Hans Ahlström, vice vd för Rederierna i Finland.

I går på Alla hjärtans dag dök ett två meter stort hjärta upp i centrum av Mariehamn.
– Ett sätt att föra ut kärlekens budskap, mellan människor och till staden, säger Dan Ferna på City Mariehamn.

Björn Wennström slutar som centrumchef i Maxinge.

Men någon stor omläggning av kursen är inte att vänta.

– Nej, inte ändrar vi. Vi kör vidare med samma koncept, säger vd Dan-Johan Dahlblom.

Vad händer under sportlovet? På lördag publicerar Ålandstidningen en lista på aktiviteter för barn och ungdomar. Skicka därför in tips på allt som är på gång i idrottsanläggningar, museer, bibliotek, ungdomsgårdar och annat som kan vara av intresse. 

Viking Lines rörelseresultat för det fjärde kvartalet blev 1,6 miljoner euro jämfört med 3,7 miljoner samma kvartal 2017. Dividenden hålls oförändrad på 0,20 euro per aktie.

I förra veckan presenterade kommunutredarna sina rapporter, som de såg som en manual för den fortsatta processen.
Men hur ska kommunreformen gå vidare nu?
– Jag vet inte, vi måste sätta oss ned och diskutera hur vi ska förhålla oss till det här, säger Brändös kommundirektör John Wrede.

Det stormar rejält kring stadens rekommendation om att stadsbor bör välja bort smör med hänsyn till klimatet.
I dag tar stadsstyrelsen upp frågan.

Kultur- och fritidsnämnden bjuder in allmänheten till en informationsträff om byggandet av en friidrottsarena i Ytternäs.
Avtal om markarbetena har ingåtts med Karlssons schakt & transport Ab.

Jomala växte med 174 personer eller med 3,58 procent i fjol, vilket är rekordmycket. Fler än 5.000 personer bor nu i Ålands näst största kommun.

– På sikt finns det inga nackdelar med en större befolkning, säger kommundirektör John Eriksson.

Fler nyheter