Den estniska arbetskraften ombord på Viking Lines XPRS mobbas av fartygets ledning. Det skriver den estniska tidningen Delfi, som har tagit emot ett brev som uppges komma från fler än 50 anställda i fartygets restauranger.

Kommentarer

Hur vet VL s talesperson , så

Hur vet VL s talesperson , så tvärsäkert, att det ej förekommer mobbning ? Mobbning bör tagas på allvar , se bara på sajten Åland Ekonomi, en sajt som använder sig av mobbning där namnet Åland ingår trots att många som skriver verkar vara antiåländska. Och ingen ansvarig reagerar, precis som VL tydligen.

Finns tyvärr på många

Finns tyvärr på många arbetsplatser på Åland och de ålänska sidorna på facebook är ett sorgligt kapitel. Åland Nyhter är ett annat. Anonym person bakom sidan som skriver att hen inte tar ansvar för vad som läggs upp eller skrivs på hens sida. Åland Ekonomi har i alla fall klara regler och moderatorer som går ut med namn tydligt och klart. Sen fungerar det tyvärr inte i praktiken.

Håller fullständigt med

Håller fullständigt med Sapienta. Det är allvarligt när ledningen avfärdar allt, en större ödmjukhet skulle sitta bättre. Överallt där det finns människor blir automatiskt hackordningar. Det är inte bara på Viking det är så. Men det är känt att det finns kungar på vissa positioner och det gör arbetet till en mardröm för dem som bara vill göra rätt för sig , och ha en trivsam arbetsplats. Det borde ingå i ett kompetent ledarskap att kontinuerligt se till trivseln bland arbetstagarna. Har reagerat på att vissa är väldigt trumpna gentemot passagerare och detta kan mycket väl ha sin orsak i dåligt bemötande från ledarskapet. Inte bra för kundservicen. Till slut, ingen rök utan eld brukar man säga:).

Landskapet hade möjlighet att förlänga avtalet för den södra linjen med ett år, men valde att inte utnyttja optionen med Nordic Jetline. Nu har LR tecknat ett nytt avtal med samma operatör, till en betydligt högre kostnad.
– I efterhand kan man säga att jo, det var fel gjort, säger infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).

I dag antog infrastrukturminister Mika Nordberg Nordic Jetline Oy:s anbud för färjetrafiken mellan Långnäs och Galtby.

Sonja Nordenswan har upptäckt att en bergsskreva på Lotsberget verkar ha fungerat som soptipp. Hon tror att en del av soporna kan komma från Lotsstugan.
– Men inte behöver jag veta vem som kastat dit dem, utan vad som går att göra åt soporna.

Starka tillsammans eller handlingskraft framför allt?
Så kan debatten i lagtinget om huruvida landskapet ska ansöka om extra anslag från staten för bron över Spettarhålet och renoveringen av 11 andra broar sammanfattas.

På vattenbyggnationer inriktade Eriksson Bygg Ab redovisar ett rekordresultat på närmare två miljoner euro för 2017.
– Tre fjärdedelar av omsättningen kommer från tre större projekt, säger vd Örjan Eriksson.

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag utreder ett stort projekt där flera nya affärsfastigheter kan byggas på Torggatan, bland annat på de tomter där Zeipels och Boreniuska huset står i dag.
– Det skulle göra gott för stadens centrum om tomterna bebyggdes, säger stadsarkitekt Sirkka Wegelius.

Francis Portin är landskapets mest högtflygande trampolingymnast, och den enda som klarar av att landa på fötterna efter fyrdubbla bakåtvolter.
– Hittills har jag aldrig tröttnat på att hoppa. I framtiden hoppas jag på en karriär som stuntman, säger 12-åringen med nästan 24.000 följare på Instagram.

Flera ålänningar samlades i helgen för att samla skräp i Mariehamn under World cleanup day, eller Världsstäddagen.

Sänkt hastighet, ett övergångsställe och flyttad busshållplats.
Det vill flera politiker i Hammarland ha vid infarten till bostadsområdet Öra strand.

Vackra vyer och en drös av nya utmaningar. Förväntningarna bland medlemmarna i Ålands golfklubb är stora och redan nu kan man urskilja de första formerna i Slottsbanan 2.0 som ska stå klar till säsongen 2020.
– Jag ser fram emot nya utmaningar och närheten till vattnet, säger Tage Gustafsson.

Kvalitet säljer och konsumenterna blir alltmer bekväma i sina resvanor. Samarbete behövs för att utveckla den åländska turismen. Det och många andra delar berördes under torsdagens debatt om turismen och dess framtid på Åland.

Böge Holmberg (C) och Sune Axelsson (Ob) överväger att polisanmäla infrastrukturnämnden i Mariehamn sedan en reservation de lämnat in ändrats.

– De har klippt och klistrat utan att fråga oss, säger Böge Holmberg.

Landskapets större vägprojekt blir som regel försenade med några veckor, men enligt vägingenjör Björn Ekblom vid infrastrukturavdelningen beror de missade tidsgränserna i princip aldrig på entreprenören.

– Det brukar vara beställarens fel att projekten drar ut på tiden.

Fler nyheter