Förskingringshärvan 2008–2009 kan kosta Paf drygt 2,8 miljoner euro.
Statsåklagare Tom Laitinen yrkar både att Pafs vinst på drygt 2,1 miljoner euro förverkas till staten och att Paf döms att betala en samfundsbot på 700.000 euro.
Detta framgår av stämningsansökan som blev offentlig i går.

Kommentarer

Jag erkänner att jag många

Jag erkänner att jag många gånger, vilket redaktörn vet, inte varit ljum i mina kommentarer när det gäller Ålands penningautomatförening. Hur den uppstod och utvecklades ur Finlands penningautomatförening är det inte många längre som minns. En tid som överreglerad på sitt sett. Mjuka spel som lotter, fotbollstips och någon Pajazzo var det normala. Ingen tänkte sig människor klockan 4 på morgonen sittande vid datorn med ångest och spela bort sina eller familjens sista slantar. Det som bidrar till föreningens goda ekonomi, som visseligen sluttar ner en aning, men kan återhämta sig är internet spelandet som varken har soluppgång eller motsatsen. Nu är hästintresserade Ceder ordförande. Jag vet att hon är ekonomisk samt född med ett gott hjärta och en hjärna fylld med förnuft. Allt borde vara bra. Men önskan om att erövra världen satte företaget på en annan kurs. Varför är jag kritisk? Svaret är enkelt: jag har sett en närstående person spoliera studier och männisorelationer, ja i praktiken ett gott liv efter studentexamen. Vi är nu som samhälle mera beroende av verksamheten än spelaren, hur det slutar vet ingen.

PAF har tvättat pengar som en

PAF har tvättat pengar som en spelsugen kvinna har snott av serösa åländska företag. Det finns flera fall. Får PAF det straff företagets ledning är så välförtjänt av? Ett litet samhälle har gjort sig spelberoende. Lampi det blev som jag befarade. Var gör man? Frågar man experter så är svaret: tar inte vi pengarna tar någon annan pengarna. En klassisk motivering i många sammanhang. Knark,spel och prostitution lönar sig. Landskapsregeringen borde bredda verksamheten. Ja, verksamheterna har ett nära samband.

"Paf är ett lite annorlunda

"Paf är ett lite annorlunda spelbolag. Vi bryr oss om våra kunder – på riktigt. Därför har vi också utsetts till branschens mest ansvarsfulla spelbolag". Text kopierad från maj 2017. Det är så här PAF marknadsför sig när de söker nya medarbetare. Slim vad hette nu den där kraftfulla toolen ni hade byggt för att förhindra spelmissbruk? Ni har tagit bort reklamen gällande den från hemsidan. Du vet den med det fyndiga namnet.

Vårdö kommunstyrelse har beslutat att kommunen bör inleda en dialog med Lumparland gällande Ängö och Bussö, som landskapsregeringen vill ska avskiljas från Vårdö. Däremot säger kommunen nej till att ingå i en gemensam skärgårdskommun eller delta i några kommunindelningsutredningar.

Vid årsskiftet försvann Veikkaus och dess spel från Åland.
Nu har ålänningarna hittat andra spel att lägga pengarna på.
– Spelet på trav har gått upp mellan 20 och 25 procent, säger Paf:s kommunikationschef Anders Sims.

 

Lantrådet Katrin Sjögren uppmanar regeringen i Helsingfors att ändra sin negativa inställning till fler platser i EU-parlamentet – och ge Finlands extraplats till Åland.
– Det skulle vara en fjäder i hatten för Finland, säger hon.

 

Med minsta möjliga majoritet har stadsstyrelsen beslutat att ställa ut ett förslag till stadsplaneändring för Bruson Invests och Rundbergs bil & services tomter på Villagränd.

 

Dahlmans höjer priset till leverantörer av nöt med start nästa vecka. Höjningen är den tredje som företaget gör på kort tid.

Polisen har beslagtagit en större mängd hasch och gripit tre personer. Detta gjordes i samband med att flera husrannsakningar gjordes den 13 februari. Två personer häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen går i ett pressmeddelande ut med en varning på grund av det kraftiga snöfallet. 

 

Johan Ehn (MSÅ), tidigare utbildningsminister och talman, kandiderar till riksdagen i valet nästa år.

– Jag vill gärna engagera mig i det här sammanhanget, säger Johan Ehn.

Två unga män som misstänks ha smugglat hasch via Ms Eckerö i juni 2015 åtalades på torsdagsförmiddagen för narkotikabrott i Ålands tingsrätt. 

Tingsrätten avskrev samtidigt åtalet mot männens kumpan, som har avlidit sedan åtalet väcktes för 11 månader sedan.

Åländska Malin Thom satt i bilen utanför skolbyggnaden när den tredje dödligaste skolskjutningen i USA:s historia inträffade i Florida i onsdags. Inne i skolan fanns hennes två barn. 
– Det känns hemskt att det finns någon som kan göra något sånt här, säger hon. 

 

Andelsbanken för Åland presenterar ett rörelseresultat på knappt 4,2 miljoner euro för 2017. Det är 18,3 procent bättre än 2016, och det högsta någonsin näst de exceptionella rekordåren 2014 och 2015 då banken sålde flera stora innehav.

 

En person fördes i ambulans till sjukhus för kontroll efter en singelolycka i Östernäs i Mariehamn.

Ålands tingsrätt förkastade två åtal om osann utsaga inför domstol som gällde vittnesmål i rättegången om fornlämningarna i Långbergsöda, Saltvik. Domaren anser att det inte går att bevisa att det inte var ett skämt.

Fler nyheter