Förskingringshärvan 2008–2009 kan kosta Paf drygt 2,8 miljoner euro.
Statsåklagare Tom Laitinen yrkar både att Pafs vinst på drygt 2,1 miljoner euro förverkas till staten och att Paf döms att betala en samfundsbot på 700.000 euro.
Detta framgår av stämningsansökan som blev offentlig i går.

Kommentarer

Jag erkänner att jag många

Jag erkänner att jag många gånger, vilket redaktörn vet, inte varit ljum i mina kommentarer när det gäller Ålands penningautomatförening. Hur den uppstod och utvecklades ur Finlands penningautomatförening är det inte många längre som minns. En tid som överreglerad på sitt sett. Mjuka spel som lotter, fotbollstips och någon Pajazzo var det normala. Ingen tänkte sig människor klockan 4 på morgonen sittande vid datorn med ångest och spela bort sina eller familjens sista slantar. Det som bidrar till föreningens goda ekonomi, som visseligen sluttar ner en aning, men kan återhämta sig är internet spelandet som varken har soluppgång eller motsatsen. Nu är hästintresserade Ceder ordförande. Jag vet att hon är ekonomisk samt född med ett gott hjärta och en hjärna fylld med förnuft. Allt borde vara bra. Men önskan om att erövra världen satte företaget på en annan kurs. Varför är jag kritisk? Svaret är enkelt: jag har sett en närstående person spoliera studier och männisorelationer, ja i praktiken ett gott liv efter studentexamen. Vi är nu som samhälle mera beroende av verksamheten än spelaren, hur det slutar vet ingen.

PAF har tvättat pengar som en

PAF har tvättat pengar som en spelsugen kvinna har snott av serösa åländska företag. Det finns flera fall. Får PAF det straff företagets ledning är så välförtjänt av? Ett litet samhälle har gjort sig spelberoende. Lampi det blev som jag befarade. Var gör man? Frågar man experter så är svaret: tar inte vi pengarna tar någon annan pengarna. En klassisk motivering i många sammanhang. Knark,spel och prostitution lönar sig. Landskapsregeringen borde bredda verksamheten. Ja, verksamheterna har ett nära samband.

"Paf är ett lite annorlunda

"Paf är ett lite annorlunda spelbolag. Vi bryr oss om våra kunder – på riktigt. Därför har vi också utsetts till branschens mest ansvarsfulla spelbolag". Text kopierad från maj 2017. Det är så här PAF marknadsför sig när de söker nya medarbetare. Slim vad hette nu den där kraftfulla toolen ni hade byggt för att förhindra spelmissbruk? Ni har tagit bort reklamen gällande den från hemsidan. Du vet den med det fyndiga namnet.

Tre personer åkte fram och tillbaka med Viking Lines Rosella under två dagar för att stjäla cigaretter från taxfree-butiken. Nu har de dömts till böter för stöld.

Finns det något i det åländska samhället som skulle kunna fungera bättre?

Svarar du ja på den frågan öppnar sig nu en möjlighet att få till stånd en förändring.

Steg ett är att skriva ner vad som stör dig på sajten stormig.ax

Endast nyheter och aktuella händelser och bara via kabel och IPTV, den kompromissen röstades igenom i rättsliga utskottet i EU-parlamentet i går när EU-kommissionens förslag till förordning om sändningar online togs upp.

Hammarlands kommun vill utreda alternativa lösningar före en utbyggnad av Kyrkby högstadieskola klubbas igenom. En av dem är en ny skola på västra Åland. 

Nyligen togs ett steg mot förverkligandet av en ut- och ombyggnad av Kyrkby högstadieskola. Kostnaden beräknas till närmare 3,1 miljoner euro. 

Ålands gymnasiums förvaltningschef Christian Ivars har i samförstånd med styrelsen avslutat sitt förordnande på grund av privata orsaker. Katarina Sundberg tar över som tillförordnad förvaltningschef.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har, tillsammans med fyra andra riksdagsledamöter, skickat ett öppet brev till svenska Sjöfartsverket via SVT Opinion där de uppmanar myndigheten att riva upp beslutet om höjda farledsavgifter.

En man som misshandlat tre minderåriga pojkar efter att de stört hans hemfrid döms till tre fall av misshandel och olaga hot.

Det råd för idrott, motion och hälsa som LR vill tillsätta innebär en överbyråkratisering.

Det sade Jörgen Pettersson (C) när det idrottspolitiska programmet debatterades i lagtinget i går. 

En grupp med ungdomar som spottat på golv och skrikit på andra besökare har den senaste tiden härjat i Varuboden city och i Mariehamns stadsbibliotek
   – Stundtals har det varit helt hopplöst, säger Petra Rajalin, butikschef på Varuboden city.

Kvinnor inom privat sektor tjänar 84 procent av männens inkomst. Det är något sämre än hur det såg ut 2014. Den ordinarie månadsinkomsten för en heltidsanställd var förra året 3.285 euro. 

Vid 16.30-tiden inträffade en olycka mellan två personbilar på Nya Godbyvägen i höjd med Svibyavfarten.

Tre personer har förts till sjukhus med lindriga skador.

För nionde gången delade Rädda barnen på Åland ut sitt pris och i år gick det till Ålands sjöfartsmuseum.

Fler nyheter