Förskingringshärvan 2008–2009 kan kosta Paf drygt 2,8 miljoner euro.
Statsåklagare Tom Laitinen yrkar både att Pafs vinst på drygt 2,1 miljoner euro förverkas till staten och att Paf döms att betala en samfundsbot på 700.000 euro.
Detta framgår av stämningsansökan som blev offentlig i går.

Kommentarer

Jag erkänner att jag många

Jag erkänner att jag många gånger, vilket redaktörn vet, inte varit ljum i mina kommentarer när det gäller Ålands penningautomatförening. Hur den uppstod och utvecklades ur Finlands penningautomatförening är det inte många längre som minns. En tid som överreglerad på sitt sett. Mjuka spel som lotter, fotbollstips och någon Pajazzo var det normala. Ingen tänkte sig människor klockan 4 på morgonen sittande vid datorn med ångest och spela bort sina eller familjens sista slantar. Det som bidrar till föreningens goda ekonomi, som visseligen sluttar ner en aning, men kan återhämta sig är internet spelandet som varken har soluppgång eller motsatsen. Nu är hästintresserade Ceder ordförande. Jag vet att hon är ekonomisk samt född med ett gott hjärta och en hjärna fylld med förnuft. Allt borde vara bra. Men önskan om att erövra världen satte företaget på en annan kurs. Varför är jag kritisk? Svaret är enkelt: jag har sett en närstående person spoliera studier och männisorelationer, ja i praktiken ett gott liv efter studentexamen. Vi är nu som samhälle mera beroende av verksamheten än spelaren, hur det slutar vet ingen.

PAF har tvättat pengar som en

PAF har tvättat pengar som en spelsugen kvinna har snott av serösa åländska företag. Det finns flera fall. Får PAF det straff företagets ledning är så välförtjänt av? Ett litet samhälle har gjort sig spelberoende. Lampi det blev som jag befarade. Var gör man? Frågar man experter så är svaret: tar inte vi pengarna tar någon annan pengarna. En klassisk motivering i många sammanhang. Knark,spel och prostitution lönar sig. Landskapsregeringen borde bredda verksamheten. Ja, verksamheterna har ett nära samband.

"Paf är ett lite annorlunda

"Paf är ett lite annorlunda spelbolag. Vi bryr oss om våra kunder – på riktigt. Därför har vi också utsetts till branschens mest ansvarsfulla spelbolag". Text kopierad från maj 2017. Det är så här PAF marknadsför sig när de söker nya medarbetare. Slim vad hette nu den där kraftfulla toolen ni hade byggt för att förhindra spelmissbruk? Ni har tagit bort reklamen gällande den från hemsidan. Du vet den med det fyndiga namnet.

Ombildningen har negativa konsekvenser för personalen och det saknas underlag och utredningar för beslutet. Det anser flera i personalen vid ÅMHM som nu lämnat in ett besvär till Ålands förvaltningsdomstol.

– Det är inte i enlighet med ÅMHM-lagen att styrelsen går in och ändrar i organisationsstrukturen, säger miljöskyddsinspektör Erica Sjöström.

Riktlinjer för avbytarstödets nivåer måste finnas inskriven i lag. Det räcker inte med att justera beloppen i en förordning. Nu fäller Högsta domstolen även lagen om en ändring av avbytarstödet.

– Det är bara att konstatera att vi får sätta tillbaka beloppen dit de hör hemma, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Polisen genomförde en rattfyllerikontroll i Eckerö under söndagen. En förare hade vid ett precisionsalkometertest 0,56 promille i blodet och misstänks nu för rattfylleri.

Ska staden utreda en bostadsö i Slemmern först och ta fram en plan för Svinö holme sedan? Eller ska man göra tvärt om? Eller borde man skippa bostadsön helt och hållet?
Bland stadens tjänstemän och beslutsfattare råder olika syn på saken.

Under lördagseftermiddagen invigdes den 41:a upplagan av Alandia Cup. Ålandstidningen var på plats och fotade. Mer om invigningen går att läsa i söndags- och måndagstidningarna.

Ett markområde på Badhusberget började vid 16.30-tiden på lördagen brinna.

Centerns Harry Jansson, som var den som slog larm om den nya skattetolkningen i vintras, säger att Mats Perämaa får ta på sig ansvaret för att det inte blir någon räddningsplanka för ålänningarna innan 2019.

Polis fick under fredagsnatten rycka ut tre gånger om efter att ha uppmärksammats om våldsbrott.

Finansminister Mats Perämaa (Lib) har inte stora förhoppningar på att avvärja hotet om en skattechock för åländska fastighetsägare efter att Högsta domstolen underkänt en ändring av den åländska fastighetsskattelagen.
– Jag kommer att samla lagberedningen inkommande vecka men det finns inga lätta vägar kvar att gå inom lagstiftningen.

En ny, större, helikopter kommer att ge möjlighet för vård i direkt i helikoptern och möjlighet för transport av svårt sjuka. Det meddelar ÅHS:s styrelse efter att en ny upphandling blivit klar.

Ärendet om Harry Janssons (C) spörsmål gällande de höjda arvodena till Pafstyrelsen togs upp på nytt av lagtinget på fredagen.

Ådas resultat för 2017 landade slutligen på 300.000 minus. Det negativa resultatet var delvis en följd av oväntade kostnader samt ÅHS val återta sin drift- och supportfunktion.

Tomten hade många intressenter, vinnande budet lades av Rafaels Export Ab genom Jesper Blomsterlund. På bilden är Ålands skogsindustriers VD Joakim Blom.

I drygt femtio år fungerade industritomten i Möckelö som en flisanläggning. Nu har tomten sålts till Rafaels Export Ab, som ämnar att använda hamnen för leveranser. 

Fler nyheter