Runar Karlsson (C), ledamot i ÅHS-styrelsen, stöder utlåtandet att det vore bättre med färre kommuner.
– I ÅHS-styrelsen för jag inte oppositionspolitik, jag arbetar för sjukvårdens bästa. I lagtinget bedriver jag oppositionspolitik, säger han.

Kommentarer

Högtidliga basuneringar om

Högtidliga basuneringar om likvärdig vård oavsett de vårdbehövandes hemvist, kommuntillhörighet. Det vill säga, i praktiken bör samtliga vårdbehövandes behov finansieras gemensamt av samtliga skattebetalare. Så varför i hela friden försöker man inte ens utvekla KST så att ÅHS därtill får bara en part att komma överens med – istället för ett evinnerligt nojsande om i åtminstone det specifika fallet meningslöst kommunantal?

Det visar sig klart nu att

Det visar sig klart nu att våra politiker sitter på för många stolar, finns inga klara linjer och ingen som ens kommer i närheten av att vara trovärdig. LR som gillar att stifta lagar, sätt igång o arbeta för en begränsning i politikernas hattande, idag röstar jag si och i morgon röstar jag så. Vad ger det för trovärdighet, vad skall vi som röstat på respektive veta vad vi får. Skäms på er.

Oj så rätt Du har! Två

Oj så rätt Du har! Två undervattenstunnlar – en till, och en från – Föglö (för undvikande av trafikolyckor), ett flygfält per bebodd holme i skärgården som sådan – plus ett på Asterholma, givetvis – samt minst lika många landsvägsbroar ... det är nog det minsta man som åländsk skattebetalare kan begära att den aktuella infrastrukturen, Kortrutten, innebär ... eller hur? Sjukvården – den är ju ett totalt onödigt påfund för den som är ”slage” frisk under mössan, den. Kanske vi rent av bägge försöker roa våra läsare nu?

Den här helgen och den kommande veckan är Ålands intensivaste turist- och evenemangsperiod.
Och det blev en jobbig start för ordningsmakten.
Bland annat upprättades en anmälan om grov misshandel efter att en person knuffats från en brygga.

De vet du bjöd i fredags kväll på en svettig show som gick hem hos de åländska Rockoff-besökarna.

En engångsgrill var orsaken till att brandkåren fick rycka ut och släcka en liten markbrand vid Dalkarby träsk under lördagsförmiddagen.
Räddningstjänsten vill påpeka att eldningsförbud fortfarande råder och att brandrisken är stor trots regnskurarna.

Polisen har ännu ingen misstänkt efter gårdagens brand i Godby igår klcokan 12.30. Man efterlyser ännu upplysningar kring händelsen.

Ålandsbanken har gått in som delägare i Fintechbolaget Dreams. Samtidigt redovisar banken en resultatförbättring med 50 procent jämfört med det andra kvartalet 2017.

Procenten kvinnor jämfört med procenten män som står på Rockoffs scen väcker känslor. Siffran för de manliga akterna är 23 medan siffran för de kvinnliga akterna är 7, något som Ålands Feministparaply gärna skulle se en tydligare dialog kring.

Extremvärmen kräver riklig bevattning i Mariehamn och om man slutar att bevattna i staden skulle allt torka bort.
– Å ena sidan vill sporten ha gröna planer å andra sidan tycker folk att det är lyxkonsumtion att lägga vatten på planerna, säger Jonny Sederström, arbetsledare på idrottsanläggningarna i Mariehamn.

Anders Wiklöf har vid flera tillfällen firat sin födelsedag den 25 juli genom att ge grandiosa konserter gratis för ålänningarna, så också i år.
Men nästa år kan det blir aktuellt med en konsert i Sverige också.
– Vi tittar på det, säger Anders Wiklöf.

De kommande veckorna förväntas polisen få mycket att göra i och med alla evenemang runtom ön. Värmen och intag av alkohol förväntas bidra till ökade insatser.

Ålandsbanken ökade sitt rörelseresultat med 51 procent det andra kvartalet jämfört med samma period i fjol. Vinsten per aktie det andra kvartalet blev 0,38 euro (0,26 euro).

Optinova är ett mycket globaliserat företag, vilket gör att den pågående handelskonflikten påverkar både bolagets försäljning och tillgången på råvaror.
– Tillgången på råvara är det klart största orosmolnet, säger Anders Wiklund, vd för Optinovakoncernen.

70 båtar, hundratals båtentustiaster och tiotusentals hästkrafter. På lördag brummar årets Poker Run-deltagare ut i den åländska skärgården för att samla spelkort, cruisa och ha roligt.
– Det bästa med att åka muskelbåt är ljudet och vinden, säger Morgan Mörn som är med och arrangerar träffen.

Landskapsregeringen, räddningsledningen, Brand- och räddningsförbundet och Landskapsalarmcentralen går i dag ut med en gemensam uppmaning till mycket stor försiktighet när det gäller all aktivitet som kan orsaka gnistor och brand i skog och mark. Här är hela pressmeddelandet:

Fler nyheter