Runar Karlsson (C), ledamot i ÅHS-styrelsen, stöder utlåtandet att det vore bättre med färre kommuner.
– I ÅHS-styrelsen för jag inte oppositionspolitik, jag arbetar för sjukvårdens bästa. I lagtinget bedriver jag oppositionspolitik, säger han.

Kommentarer

Högtidliga basuneringar om

Högtidliga basuneringar om likvärdig vård oavsett de vårdbehövandes hemvist, kommuntillhörighet. Det vill säga, i praktiken bör samtliga vårdbehövandes behov finansieras gemensamt av samtliga skattebetalare. Så varför i hela friden försöker man inte ens utvekla KST så att ÅHS därtill får bara en part att komma överens med – istället för ett evinnerligt nojsande om i åtminstone det specifika fallet meningslöst kommunantal?

Det visar sig klart nu att

Det visar sig klart nu att våra politiker sitter på för många stolar, finns inga klara linjer och ingen som ens kommer i närheten av att vara trovärdig. LR som gillar att stifta lagar, sätt igång o arbeta för en begränsning i politikernas hattande, idag röstar jag si och i morgon röstar jag så. Vad ger det för trovärdighet, vad skall vi som röstat på respektive veta vad vi får. Skäms på er.

Oj så rätt Du har! Två

Oj så rätt Du har! Två undervattenstunnlar – en till, och en från – Föglö (för undvikande av trafikolyckor), ett flygfält per bebodd holme i skärgården som sådan – plus ett på Asterholma, givetvis – samt minst lika många landsvägsbroar ... det är nog det minsta man som åländsk skattebetalare kan begära att den aktuella infrastrukturen, Kortrutten, innebär ... eller hur? Sjukvården – den är ju ett totalt onödigt påfund för den som är ”slage” frisk under mössan, den. Kanske vi rent av bägge försöker roa våra läsare nu?

Obunden samling håller inget styrelsemöte om misshandelsdomen mot partiets lagtingsledamot Fredrik Fredlund före november.
– Jag tänker inte kommentera om han kan fortsätta representera partiet före domen har vunnit lag kraft, säger partiordförande Bert Häggblom.

ÅHS vårdchef Sirpa Mankinen blir tf klinikchef för psykiatrin, och chefläkare Olli-Pekka Lehtonen blir medicinskt ansvarig.
Detta för att lindra den psykiaterbrist som råder.

En plastlåda med sand brann i dag vid halv två-tiden i Miramargaraget. Branden misstänks vara anlagd.

En ny arbetsgrupp ska koordinera Ålands Vatten Ab:s, landskapsregeringens, ÅMHM:s och omkringliggande kommuners respektive ansvar för skyddet av Långsjön och Markusbölefjärden.
– Vi vet alla vad vi ansvarar för, men har hittills ändå misslyckats, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Ett 60-tal föräldrar slöt upp för att diskutera de stora grupper av ungdomar som har samlats i Godby på helgerna den senaste tiden.
– Det finns ett riskmoment med att vara ute för sent, så jag tycker att de är inne på rätt spår, säger äldre konstapel Nicolai Båsk.

Obunden samling har inte diskuterat på förhand hur partiet ska agera om domen mot Fredrik Fredlund skulle bli fällande.
Det säger lagtingsledamoten Lars Häggblom.

Tea Nordlund, Tony Nordlund och Anja Karlsson räddade under torsdagsförmiddagen en nedsjunken älgkalv ur ett lerdike i Gottby, Jomala.
– Det tog nog 40 minuter. Kalven var utmattad, men verkade må bra, säger Tea Nordlund.

Innan en lagakraftvunnen dom finns mot Fredrik Fredlund kommer lagtinget inte att ta något initiativ i frågan.
– Man får tycka vad man vill om det här, men vi har ett ramverk att hålla oss till, säger talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ).

En man döms för två fall av besittningsintrång efter att under flera år ha låtit sina kor beta på andra personers mark. Korna har rivit ner tält och ätit upp odlingar och mannen ska nu ersätta grannarna för förstörd egendom.

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund (Ob) döms till 75 dagars villkorligt fängelse för två fall av misshandel. Ett av åtalen förkastas.

Eventuellt närmar sig pensionering för Ulf Grüssner, majoritetsägaren i bussföretaget Röde Orm Ab.
Företaget bjuder nämligen ut sina tre dotterbolag till försäljning.
– Jag hoppas att det kommer någon entusiast som vill fortsätta. Annars ger jag tusan i att pensionera mig, säger han.

Räkna med störningar på Föglölinjen när ms Knipan ersätter ms Skarven.

Undersökningarna av berggrunden mellan Lumparland och Föglö gav precis de positiva besked som FS-Links hoppades på. Nu efterlyser Hasse Holmström att landskapsregeringen öppnar upp för en tunnel när trafiken mellan Åland och Föglö upphandlas.

Fler nyheter