Landskapsregeringen ändrar reglerna för årskort i skärgårdstrafiken så att innehavare kan flytta årskort från ett fordon till ett annat – mot en avgift om 50 euro per kortbyte.

Kommentarer

Oj oj nu har tydligen någon

Oj oj nu har tydligen någon tänkt till igen.Ett årskort berättigar till en bilplats på färjan,det har väl ingen betydelse vilken bil det är fråga om.Jag trodde att denna landskapsregering skulle jobba för mindre byråkrati, men det är tydligen andra vägen.

Ett i raden av alla

Ett i raden av alla hjärnsläpp från det hållet, återigen ett motarbetande av skärgårdens förutsättningar. Ålr vill investera vettlösa summor i det dom kallar kortrutt, kanske dom tänkt att den investeringen skall finansieras av avgiften på 20 € för dom som byter bil?

Har precis köpt årskort på

Har precis köpt årskort på Rosella. Frågade damen i infon om hon ville ha bilens reg nummer. Nej, kortet berättigar till en bil, ingen skillnad vilken, svarade hon. Kortet gäller t.o.m. i 13 månader eftersom Rosella vanligtvis är på dock varje år. Vet inte om man skall skratta eller gråta åt ÅLRs påstående om den myckna administrationen.

Johan Karrentos film om den åländska penningtvättshärvan, ”Att sminka en gris”, vann under lördagen pris som bästa feature-dokumentär vid Warszawa Film Festival.
– Överraskande och superkul. Förhoppningsvis innebär priset att fler festivaler får upp ögonen för filmen, säger Johan Karrento.

Långtidssjukskrivningar och övertidskostnader väntas tynga Räddningsverkets resultat med 50.000 euro i år.
– Långtidssjukskrivningarna är yrkes- och åldersrelaterade, säger tillförordnade räddningschefen Karl Nordlund.

287 personer bänkade sig under lördagskvällen för supé på Arken, när Ålands cancerförening för elfte året i rad ordnade gala till förmån för Rosa Bandet och Blå Bandet.
Efter maten dansade än fler till tonerna av Conny Henrix, Tonfixarna och Sunrize.

En cyklist fördes vid 17.15-tiden på lördagseftermiddagen till sjukhuset efter att ha krockat med en personbil på Lillåkersvägen i Strandnäs.

Tre frivilliga brandkårer släckte under lördagseftermiddagen en 300 kvadratmeter stor markbrand i Bertbyvik, Saltvik.
Två brandkårer släckte samtidigt en mindre markbrand i Tranvik, Sund.

Det blev rena rama Hitchcock-filmen när Viking Line Cinderella passerade Marhällan tidigare i veckan. På grund av den täta dimman flög hundratals fåglar rakt in i fartyget.

Under fredagen anmäldes bland annat klottrande ungdomar samt stökiga hemmafester till polisen.

Formerna vid den nya rondellen på Ålandsplan börjar ta sig. Just nu gjuts den kantsten som ska avskilja körbanan runt hela rondellen. Därefter asfalteras rondellen stegvis.
– Det är lite dominoeffekt över arbetet, säger Aadu Nael, grävmaskinist på Karlssons Schakt & Transport.

Det tidigare vice lantrådet Jörgen Strand har beslutat sig för att ställa upp i lagtings- och kommunalvalet 2019.
– Jag ställer upp för att jag har ett tydligt samhällsintresse.

Air Leap fick sitt eftertraktade och nödvändiga AOC-certifikat av svenska Transportstyrelsen. Nu ska flygbolaget inleda trafik med ett avtalsenligt plan från och med måndag morgon.

Det blir Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger det nya samlingshuset i Jomala. Byggstart sker i november.

Den åländska företagaren övertog lagstridigt en traktor värd minst 25.000 från sitt företag – sex dagar före detsamma försattes i konkurs.
Det skriver konkursförvaltaren, som yrkar att traktorn förs tillbaka till boet.

I går avslutades Viking Lines samarbetsförhandlingar. Tio tjänster försvinner, varav tre i Mariehamn.

Fler nyheter