Ålandstidningens redaktion får två tillskott under de närmaste veckorna. Fredrika Fellman förstärker politikbevakningen och Victor Sundqvist återvänder till sportsidorna efter några års frånvaro.

Äkta paret Diana och Henrik Åkerberg som driver bageriet Baka i Sund planerar öppna ett mikrobryggeri på Lappo. Brändö Brew ska det heta och arbetsnamnet på skärgårdsölet i det här skedet är Lappo 1.
– Hård skärgårdsmiljö och rågmalt ska ölet smaka, säger Henrik Åkerberg.

En allmän ekonomisk osäkerhet och en sviktande transportefterfrågan lyfts av rederierna fram som allt starkare hinder för deras utveckling och tillväxt. Det framgår av den senaste Rederibarometern. 

I höstas fick Igge Holmberg beskedet att han drabbats av obotlig cancer. Nu väljer han, för att undvika ryktesspridning, att berätta om livet och sjukdomen i en öppenhjärtig intervju i Ålandstidningen.
– Än så länge känner jag mig ändå frisk och pigg, säger han.

En allmän ekonomisk osäkerhet och en sviktande transportefterfrågan lyfts av rederierna fram som allt starkare hinder för deras utveckling och tillväxt. Det framgår av den senaste Rederibarometern.

Frågan om elhybridfärjan delar även det nya lagtinget, i synnerhet liberalerna. Ledamöterna John Holmberg och Rainer Juslin gläds åt tisdagens LR-beslut och ser en tunnel som framtidslösningen för skärgården.
– Tunneln har avgjorda fördelar, men prislappen har betydelse, säger John Holmberg.

Ett enhälligt Lemlandsfullmäktige utsåg på onsdagskvällen Jomalas nuvarande kommunsekreterare Julia Lindfors till ny kommundirektör.

Den sjuaxlade fordonskombination som polisen stoppade på Hammarlandsvägen under onsdagen konstaterades, efter vägning vid landskapskajen i Möckelö, vara överlastad med drygt nio ton.

Saltvik utser inte några representanter till förhandlingarna om kommunsammanslagning. Det beslöt kommunstyrelsen i måndags.

798.665 euro. Så mycket får man betala om man vill ha topplägenheten i det planerade åttavåningshuset vid Lotsgatan i Mariehamn.
– Det här är den bästa platsen i Mariehamn, säger projektchef Johnny Sid.

I rättegången mot ledningen i Cdon hördes i går den tidigare vd:n i moderbolaget Mikael Olander, samt den åländske styrelsemedlemmen Daniel Eriksson.
– Jag hade ingen insyn i detaljerna och vi fick aldrig några anmärkningar från myndigheterna, säger Mikael Olander.
Enligt Daniel Eriksson var man helt överens med Tullen om att konceptet var lagligt och han anser därmed att åtalet är ogrundat.
– En fällande dom skulle vara en total mänsklig katastrof.

Landskapsregeringen med lantrådet Veronica Thörnroos (C) i spetsen säger upp avtalet för elhybridfärjan. Men det var en oenig regering som tog beslutet.
– Vi har varit väldigt tydliga med vår linje, säger Moderata partiledaren Annette Holmberg-Jansson som röstade emot förslaget.

En tioårig pojke blev på måndagskvällen vittne till när ett gäng killar hoppade på hans cykel och körde på den med moped i centrala Godby.
– Det var min första cykel som jag köpt för egna pengar, säger han.

Fler nyheter