Mariehamns församling ordnar en skrivargrupp för den som vill skriva om sitt eget liv för sin egen skull. Det kan man göra på många olika sätt, enligt prästen Katarina Gäddnäs som leder gruppen.

Årets Skördefest blev ålänningarnas fest och besöksantalet slog alla förväntningar.

Flera av de populära gårdarna sålde helt slut på varor då de inte var beredda på så många besökare.

– Jag skulle säga att vi trots allt gjorde en relativt bra gissning, säger Ida Wester, projektkoordinator i Skördefestens vänner.

Paf:s roll när Veikkaus ska räddas har uppmärksammats i finsk media i veckan. Såväl Yle som Iltalehti har skrivit om problematiken kring att införa en geoblockering.

– Precis som Veikkaus verksamhet är viktig är också Paf:s det, säger Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) till Iltalehti.

Alfons Håkans vd Joakim Håkans säger att bärgningsbolaget agerade helt i enlighet med Viking Lines och försäkringsbolagets önskemål.
– De ska inte försöka göra oss till bovar.

En spricka har uppstått mellan Viking Line och bärgningsbolaget Alfons Håkans efter bärgningen av Amorella. Under torsdagseftermiddagen tog Viking Line på sig ansvaret för de säkerheter Alfons Håkans kräver av transportörerna eftersom man ansåg dem vara orimliga.
– Alfons Håkans har ställt krav på säkerheter som är helt oproportionerliga, säger Viking Lines vd Jan Hanses.

Senast i månadsskiftet februari-mars nästa år förväntar sig Jomala församling börja bygga en ny lägergård på Gregersö. Den gamla gården ska antingen demonteras och flyttas - eller rivas.

Den finska regeringen meddelar nu att man, som tidigare sagts, skärper reserestriktionerna. Från och med på måndag gäller karantänskrav för alla resor utom arbetsresor från bland annat Sverige och Estland.

Jannik Svensson lämnar Liberalerna för att bli politisk sekreterare för Obunden samling.
– Jag behöver vara i ett parti där det är högt i tak och där det är okej att driva politik som är liberal i ordets sanna mening, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Att bli städerska var något av ett drömyrke för Fanny Johansson då hon var liten. Hon gillade tanken på att lämna saker i ordning till andra. Men med tiden förändrades drömyrket till allt från att bli läkare till att jobba på hotell. Till sist blev det ekonomistudier och nu arbetar Fanny som CGR-revisor vid PricewaterhouseCoopers (PwC).

Efter att landskapsbudgeten klubbats i lagtinget kommer nuvarande talmannen Roger Nordlund (C) att ta över som finansminister i landskapsregeringen.
– Sannolikt blir det så, säger han.

I natt ankrade Amorella utanför Långnäs hamn, men nu är hon åter på väg mot reparationsvarvet i Nådendal.

Efter flera dagars förberedelser kunde ms Amorella vid 15.30-tiden på onsdagen dras loss från Hjulgrund vid Järsö, Föglö där hon legat sedan grundstötningen i söndags.
– En odramatisk operation, säger Joakim Håkans, vd på bärgningsbolaget Alfons Håkans.

Av sex bilar på gården hemma hos Andreas ”Ante” Karlsson är alla utom en i körbart skick. Att skruva har varit ett stort intresse sedan Ante var tonåring men tog extra fart då hans bil pajade då han var 18 år.

Spelbolaget Paf sänker den årliga förlustgränsen med 5.000 euro till 20.000 euro, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Sänkningen innebär en intäktsförlust på mellan två och tre miljoner euro.

Fler nyheter