När Annika Kowalewski var riktigt liten bestämde hon sig för att hon skulle bli indianpojke för att då skulle hon få en egen häst. Men någon egen häst fick hon aldrig och yrkesvalet förändrades. I dag arbetar Annika som avdelningssköterska vid palliativa avdelningen och trivs väldigt bra.

Äntligen hinner den medicinstekniska utvecklingen i kapp tv-spelsindustrin, skrev den åländske läkaren och neurokirurgen Jimmy Sundblom på Instagram efter att ha prövat att operera med hjälp av den senaste ”3D-glasögontekniken”.

Ålandstidningen direktsände veckans pressinfo från landskapsregeringen med anledning av coronaläget. Här kan sändningen ses i efterhand.

Dagens rättegång mot den man som misstänks för försök till dråp efter ett skottdrama på Lappo i november i fjol ställdes in på grund av utevaro.

Att förlänga läroplikten är inte rätt sätt att få elever att stanna i skolan, menar utbildningsministern Annika Hambrudd (C).

Landskapsregeringen (LR) har inga planer på att följa Finlands exempel.

Efter störningar under förmiddagen fungerar nu Telias telefonnät igen.

Ett bättre debattklimat med mer sakliga och framåtsyftande diskussioner. Det efterlyser de unga som valdes in i lagtinget i höstas och precis har lagt sitt första lagtingsår bakom sig.

Genom att fiska med elfiskeaggregat hoppas Ålands fiskevårdsförening kunna konstatera en starkare reproduktion av öring på Åland. I lördags fiskade man efter yngel i Möckelbybäcken.
– Syftet är att inventera förekomsten av öringsyngel och utvärdera de fiskevårdsåtgärder som gjorts tidigare, säger Lukas Sandberg.

21 barn i årskurs ett till fyra samlas på Mikaelsgården i Finström varje måndag eftermiddag. Där får de pyssla, leka och umgås med varandra.
– Oftast har vi dagens pyssel där alla får göra samma sak, säger Kia Mansén som tillsammans med Gunilla Nilsson håller i verksamheten.

Godby Shipping, med sina sju fartyg, håller så sakta på att rida ut stormen efter ett tungt år. ms Midas har nyss gjort klart med ett långt kontrakt i Karibien
– De kontrakt vi har för 2021 gör att vi tar oss igenom det här, säger vd Dan Mikkola.

Att förlänga läroplikten är inte rätt sätt att få elever att stanna i skolan, menar utbildningsministern Annika Hambrudd (C).
Landskapsregeringen (LR) har inga planer på att följa Finlands exempel.

Arrangörer av idrottsevenemang ska garantera säkerheten för besökare om antalet överstiger 50 personer. Därmed tillåts publik på helgens ligahändelser på såväl herr- som damsidan.

Riksdagsledamot Mats Löfström förde fram önskemål om ytterligare sjöfartsstöd i riksdagens budgetdebatt. Samma efterlysning gjorde han under ett möte med Finlands kommunikationsminister Timo Harakka (SDP).
– Det är livsviktigt för Åland att vi hjälper rederierna genom stormen, säger han.

Ålands synskadade uppmärksammade på torsdagen den internationella Vita käppens dag med en gemensam vandring på Mariehamns gator. Ålandstidningen tog tillfället i akt att vandra på samma villkor med enbart den vita käppen som hjälpmedel.
– Tekniken är inte svår. Det svåra är egentligen då man inser att man behöver den, säger Börje Troberg.

Fler nyheter