Katarina Sundberg, pedagogie magister från Mariehamn och sedan december tillförordnad förvaltningschef vid Ålands gymnasium, samt Jean-Mikael Öhman, ekonomie magister från Pargas.

En älg gick på söndagsmorgonen genom isen i Bolvik utanför Lemböte lägergård.

En markbrand bröt ut på Stackskär i Lemland under lördagen. Totalt rör det sig om cirka 1.000 kvadratmeter som började brinna. 

En personbil körde av vägen och voltade på Hagavägen i Saltvik under lördagseftermiddagen. Två personer befann sig i bilen, båda har förts till sjukhus.

 573 personer sökte sig till blodgivningen på Röda korsgården mellan den 10 och 13 april. Av dessa fick 487 ge blod. 36 var förstagångsgivare. Den 4 till 7 september är det dags för nästa blodgivning. 

Infrastrukturnämnden informerades under torsdagen om utredningen kring Mariebad som väntas kosta 4,5 miljoner euro.

Ejdern fick under fredagen tekniska problem och avgången från Torsholma till Hummelvik klockan 13.30 ställdes därför in. Under dagen reparerades Ejdern och hon är i trafik igen för avgången klockan 16.45.

 

Polisen mottog under onsdagen en anmälan om en person som och gick runt och kände på bildörrar och grävde i soptunnor.

Räddningsverket ryckte vid sjutiden i dag ut till en misstänkt bilbrand i Mariehamn. Det var en förbipasserande som noterat att det rykte ur en parkerad bil.

Polisen begav sig under onsdagen till en lägenhet på Åland efter att ha mottagit anmälan om inbrott.

Två personbilar var i natt inblandade i en mindre kollision i korsningen Godbyväen och Sankt Olofsvägen i Jomala. 

Polisen fick göra rycka ut två gånger under tisdagen till Sittkoffs i Mariehamn då ett ungdomsgäng störe ordningen. Andra gången kallade polisen på ungdomarnas föräldrar, och då blev det lugnt. 

 En polispatrull mötte natten till tisdagen ett fordon som kördes i 123 kilometer i timmen. Då högsta tillåtna hastighet var 90 kilometer i timmen är nu föraren mistänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.