Polispatrullen som under tisdagen körde på Ålandsvägen i Mariehamn var ytterst nära att bli påkörd av en personbil på Styrmansgatan, vars förare försummade väjningsplikten i korsningen.

Det var mycket folk i rörelse under lördagskvällen och natten till söndagen meddelar polisen. Man ingrep och avstyrde några slagsmål på lördag kväll, i övrigt var kvällen relativt lugn.

70 fordon kontrollerades av polisen i samband med ett färjanlöp natten till lördag. Tullen och gränsbevakningen var behjälpliga vid kontrolltillfället, inga anmärkningar delades ut.

Under en trafikövervakning delade polisen ut anmärkningar på felaktig belysning. Många har en lysande gran i framrutan vilket stör utsikten, låter polisen meddela.

En person avvisades från stadens centrum av polisen under fredag kväll. Det var i samband med polisens och stadens aktiva ordningsmäns övervakning som personen fick lämna centrum.

Lagtingspartiet Åländsk demokrati har ombildats till en förening. Stephan Toivonen blir ordförande och Johan Boman vice ordförande.

POLITIK På måndag den 17 december överlämnas medborgarinitiativet ”tips och lottospel och tidigare spelprodukter på Åland” till lagtingets kansli.

Oskar Qvarnström tillträdde i början av månaden som skogschef vid Ålands skogsindustrier Ab. Han är utbildad skogsingenjör och har under många år arbetat som virkesinköpare.

John Holmberg (Lib) med flera föreslog tidigare i år att det sly- och trädbevuxna området öster om Rökerirondellen ska snyggas upp och bebyggas.

Två bilförare fördes på morgonen till sjukhus efter en kollision i Ämnäskorsningen i Finström.

På måndagen vid 18.30-tiden fick polisen in en anmälan om en avkörning vid Baltichallen i södra Mariehamn. Ingen skadades men på platsen påträffades flera personer som misstänks vara inblandade i händelsen.

Dan Ferna har utsetts till ny centrumledare för City Mariehamn. Han kommer, enligt ett pressmeddelande från City Mariehamn, närmast från en tjänst som marknadschef för Stockholmsmässan men har även arbetat på Aftonbladet samt inom handeln.

Under söndagen fick en bilist böter efter att ha pratat i mobiltelefon i under färden. Händelsen inträffade i Mariehamn. 

I samband med att en färja anlöpte till Mariehamn gjorde polisen en nykterhetskontroll. 109 förare fick blåsa, samtliga var nyktra.