Tallink Siljas Victoria I gör den 4–6 december kryssningar till julmarknaden i Mariehamn från Helsingfors.

Dessutom gör man en julkryssning från Helsingfors till Mariehamn den 24–26 december.

En man döms till villkorligt fängelse i 60 dagar för misshandel och olaga hot. Brottet skedde under sensommaren 2018 då mannen enligt en kanslidom ska ha slagit en annan man i ansiktet med en sten, eller annat hårt föremål.

En något överkokt studentmaträtt föranledde under kvällen en utryckning till Strandnäs studentbostäder.

 Ålands Polismyndighet efterlyser ögonvittnen som kan ha sett något gällande ett inbrott i en lägenhet på Klintvägen natten mellan söndag och måndag.

Tuomas Nymark har utsetts till konsumentrådgivare vid Ålands ombudsmannamyndighet. Han fick tjänsten bland 28 sökande, och inleder sitt arbete den 3 november.

Ett litet tekniskt fel i en maskin orsakade en rökutveckling i Chipsfabriken i Haraldsby på måndagsförmiddagen, enligt brandinspektör Thomas Mattsson.

Ett automatalarm gick i gång, men någon brand var det inte fråga om.

Vid 03.30-tiden natten mot lördag gick ett automatalarm i gång hos Mariehamns bioenergi.

Det var fråga om ett tekniskt fel och inte om en brand, enligt brandmästare Krister Koskinen.

Social- och hälsominister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) kommer att vara borta från arbetet fram till slutet av månaden. Orsaken är omsorg av nära anhörig, enligt ett pressmeddelande från landskapsregeringen.

Telia har som första operatör öppnat ett 5G-nät på Åland. Det meddelar operatören i ett pressmeddelande. 

Landskapsregeringen skjuter till hälften av kostnaden, högst 80.000 euro, för att Mariehamns räddningsverk ska kunna köpa en ny räddningsdykarbil under 2021.

Under den pågående debatten om statsbudgeten för 2021 lyfte riksdagsledamot Mats Löfström fram oron över att Ålands befolkning i värsta fall kan börja minska om den ekonomiska krisen leder till långvarig arbetslöshet.

En bil började under onsdagskvällen brinna på en privat gårdsplan i Emkarby, Finström.

En person som stulit en motorbåt och kört den tills motorn skar sig måste betala ersättning för reparation till ägaren. Det beslöt Åbo hovrätt i måndags och ändrade därmed Ålands tingsrätts beslut.