Skarven, som trafikerar mellan Svinö och Degerby, Föglö, tas ur trafik på torsdag och fredag den här veckan. Orsaken är en kylvattenläcka i den ena huvudmaskinen. Det här meddelar Ålandstrafiken i ett pressmeddelande. 

2.086.000 personer, knappt 2.600 fler än under 2016, reste till Åland i fjol. Det meddelar Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub, i ett statistikmeddelande.

En bil fattade under måndagsmorgonen eld i Godby, Finström. 

Polisen fick under fredagen en anmälan gällande ett misstänkt rattfylleri i Saltvik och Sund.

Tre olika förare fick böter kvällen och natten till lördagen efter att medvetet ha sladdat med sina fordon.

Under natten till lördagen grep polisen två personer på basen av polislagen. Båda två var så berusade att polisen bedömde att de inte kunde ta hand om sig själva. 

Detta skedde i Finström respektive Mariehamn. 

En förare, som under torsdagen tog en kurva i för hög hastighet och fick sladd med sitt fordon, misstänks nu för äventyrande av trafiksäkerheten. Föraren bestred att hen skulle ha hållit för hög situationsfastighet.

Ms Odin som har haft tekniska problem är åter i trafik. Men då färjan ligger i Långnäs dröjer det fram till turen 16.10 innan hon avgår igen. 

Natten till onsdagen fick polisen en anmälan om att ”oönskade personer” befann sig på en gårdsplan vid ett bostadshus i Jomala. Polisen åkte dit men då hade personerna lämnat platsen.

Ms Odin har nu fått tekniska problem och avgången klockan 11.10 från Långnäs är inställd tillsvidare. Det är oklart med avgången 11.55 från Snäckö. 

 

En förare i Mariehamn misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten efter att föraren inte stannat vid trafikmärket obligatoriskt att stanna. Föraren delgavs böter. Händelsen inträffade under tisdagsmorgonen.

Brandlarmet utlöstes i dag vid 12.30-tiden i Godby högstadieskola i Finström efter att en person rökt e-cigarett inomhus.

Finströms frivilliga brandkår åkte till skolan och återställde larmet.

Ms Gudingen kan inte angöra Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Det meddelar Ålandstrafiken. Anledningen är den hårda vinden.