Två fortkörare åkte fast av polisen under natten till lördagen. Den ena personen körde 77 och den andra 74 kilometer i timmen på Lemlandsvägen i Jomala där den högsta tillåtna hastigheten är 50.

En rådjurskollision inträffade i Geta natten till i dag. Ingen person skadades i olyckan.

Polisen utförde under natten till lördagen en nykterhetskontroll i Finström. Samtliga 254 förare som kollades körde lagligt.

Man fick också en anmälan om misstänkt rattfylleri i Lemland, men även den personen visade sig vara nykter.

På grund av hårda vindar angör inte ms Viggen Enklinge klockan 9.30 och 12.10 i dag. Det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Två bilar kolliderade i Dalkarby, Jomala strax efter klockan två i dag på eftermiddagen.

Båda bilarna färdades söderut när olyckan inträffade. Räddningschef Lennart Johansson beskriver det som en påkörningsolycka.

USA:s ambassadör i Finland, Robert Pence, besöker Åland i morgon fredag.

Han kommer att besöka självstyrelsegården där han träffar bland andra talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ) och lantråd Katrin Sjögren (Lib).

En person fick på onsdagen böter efter att ha snattat livsmedelsvaror i en butik. Personen hade gömt varorna innanför kläderna, visade övervakningsbilder från butiken.

Kanske vinglade fordonet till när föraren sträckte sig efter sin mellanmålssmoothie? Det var i alla fall förklaringen polisen fick då man stoppade ett fordon efter anmälan om ett misstänkt rattfylleri.

Polisen grep på onsdagen en berusad och aggressiv person på landsbygden. Personen hade försökt ta sig in hos en äldre person, men inte lyckats då dörren var låst.

Polisen fick på onsdagen en anmälan om eventuell misshandel i en bostad. Det visade sig att det handlade om en ”lite allvarligare konflikt” mellan två boende i hushållet. Eftersom en av dem var minderårig gjordes en barnskyddsanmälan.

Två personbilar kolliderade i ett korsningsområde i Mariehamn på onsdagen. Orsaken var att en av dem inte iakttagit väjningsplikten.

Staden verkar kunna fylla sina vakanta tjänster inom äldreomsorgen. Det står klart efter att ansökningstiden nu har gått ut.

Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) öppningstalade på konferensen ”Mötesplats social hållbarhet” i Uppsala i början av veckan.