Flera förare fick under söndagen böter efter att ha kört vidare utan att stanna vid stoppskylt. En av förarna körde ut från Skillnadsvägen till Ålandsvägen utan att stanna.

Under söndagen åkte en polispatrull till Kvarnbo för att reda ut en skadegörelse. Det visade sig handla om en krossad bilruta och polisen skriver i ett pressmeddelande att ärendet ser ut att kunna redas ut utan åtalsprövning. 

Under lördagen övervakade polisen trafiken runtom på Åland. Övervakningen resulterade i sju bötesförelägganden.

En händelserik natt, så beskriver Ålands polismyndighet natten mellan fredag och lördag

En mindre bogseringsbåt fick maskinstopp på onsdagen och drev upp på land. Rescue Krickan med tre frivilliga sjöräddare ryckte ut från Långnäs för att hjälpa.

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndiget (ÅMHM) godkänner Orklas ansökan om att på försök utföra biogasproduktion, gödselfabrikatsproduktion och vattenrening i Haraldsby.

I dag onsdag beslutade riksdagens ekonomiutskott att det ekonomiska stödet till restaurangerna ska göras om.

Polisen påträffade en efterlyst person i samband med ett färjanlöp på onsdagen. Polisen förhörde personen, som sedan fick fortsätta vidare, meddelar polisen.

Ett fall av skadegörelse ägde rum i centrala Mariehamn under natten till onsdagen. 

En polispatrull åkte till platsen, tog emot en brottsanmälan och gjorde en teknisk brottsplatsundersökning, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Viking Line meddelar att samtliga avgångar med Cinderella mellan Stockholm och Mariehamn och Mariella och Gabriella mellan Stockholm och Helsingfors ställs in fram till och med 30 juni. 

Kommunstyrelsen i Kumlinge beslutade på sitt möte i tisdags att föreslå Niklas Oriander som ny kommundirektör. Oriander föreslogs enhälligt av rekryteringsgruppen.

Förslaget förs nu till kommunfullmäktige. 

Efter önskemål från närboende har polisen under två dagar övervakat trafiken vid Gottbykorsningen på Hammarlandsvägen i Jomala. Hastigheterna konstaterades vara acceptabla, men polisen delade ut sammanlagt tolv böter till bilister som inte stannade vid stopplikten i korsningen Utängsvägen och Södersundavägen. Ett alkotest var positivt men under gränsen för rattfylleri och en paketbil framfördes obesiktad och fick registerskyltarna avlägsnade.

Under måndagen påträffade polisen två yngre bilister som förstört beläggningen på en grusplan i Mariehamn genom att sladda runt på den med bil. Det hela löstes genom att polisen lät missdådarna återställa grusplanen i ursprungligt skick.