Sunds kommun meddelar följande med anledning av stormen:

Effektiverade servicehuset Tallgården, Lisa Fastergränd 2, håller sina dörrar öppna kl.8.00 – 21.00 för hjälp till stormdrabbade. På Tallgården kan man duscha, värma sig, hämta vatten, ladda mobiltelefon eller annan utrustning, få varm mat och tvätta kläder. Tallgården nås genom att komma dit eller ringa tel.nr. 0457 3447 176 (äldreomsorgsledaren) eller 45 433 (personaltelefon).
 
Sunds FBK  har dörren öppen på branddepån, Klippanvägen, för hjälpbehövande. På Branddepån kan man värma sig, hämta vatten, ladda mobiltelefon eller annan utrustning, värma egen mat, duscha och bada bastu. Ring kårchef Bengt Karlsson, 0457 5267 160 för att slippa in.
 
Kommundirektören nås på telefon 0457 3443 850 om det finns stormrelaterade frågor.
 
Finns det i anknytning till stormens verkningar frågor av tekniska natur, nås tekniska sektorn genom tel.nr 0457 342 1022 måndag till fredag kl. 8-16
 
Verksamheten är normal på skolan, daghemmet samt på social- och kommunkansliet.”

De rykande resterna av en brasa i skogen i Tranvik i Sund ledde till en utryckning av Sunds och Östra Saltviks frivilliga brandkårer på söndagen.

Polisen utförde en övervakning av den allmänna ordningen och säkerheten i samband med att krogarna stängde natten mot söndag. Man ingrep i ett mindre slagsmål på Nygatan och avlägsnade en av de inblandade från platsen.

Natten mot söndag mötte polisen ett fordon på Nya Godbyvägen i Jomala som kördes i 115 kilometer per timme på en vägsträcka där 90 är högsta tillåtna hastighet.

Polis tillkallades i helgen av ett utskänkningsområde i Mariehamn. En vaktman ville ha hjälp med en person som uppträdde hotfullt och aggressivt mot både honom och gästerna på området.

Två internationellt efterlysta utländska personer påträffades när polisen utförde en kontroll i samband med att ett kryssningsfartyg anlände till Mariehamn natten mot lördag.

Natten mot lördag skedde en singelolycka med personbil i Lemland. Enligt polisen uppgav föraren sig inte veta hur olyckan gått till, förutom att det av okänd anledning hade svartnat för ögonen.

Ledande socialarbetare Mikaela Brandt har utsetts till tjänsten som socialservicechef vid socialförvaltningen i Mariehamn.

Hon efterträder Cecilia Berndtsson.

En polisutredning om misstänkt miljöförstöring gällande fiskodlingsföretaget Fifax i Eckerö överlämnades i slutet av fjolåret till åtalsprövning.

En förbipasserande upptäckte vid halvtolvtiden på tisdagskvällen en brand ombord på ett upplagt fartyg i Västerhamn. Räddningsverket larmades till platsen, men behövde dock inte göra någon insats.

Vid rutinpatrullering i Mariehamn på tisdagen stoppade polisen ett fordon med två vuxna och två mindre barn. När föraren ålades att utföra ett drogtest erhölls positivt resultat.

Polisen utreder en händelse i dag med tre separata eldsvådor i ett och samma soprum i staden. Tiden mellan det första tillbudet till det tredje var cirka 80 minuter.

Bo-Göran Åstrand och Sixten Ekstrand går med sina 198 respektive 188 röster vidare till biskopsvalets andra omgång som hålls den 10 april.

IFK Mariehamn lottades alldeles nyss att spela hemma mot FC Lahti i kvartsfinalen av Finlands cup. Matchen kommer att spelas den 30 eller 31 mars. Läs mer i morgondagens Ålandstidningen.