Sunds kommun meddelar följande med anledning av stormen:

Effektiverade servicehuset Tallgården, Lisa Fastergränd 2, håller sina dörrar öppna kl.8.00 – 21.00 för hjälp till stormdrabbade. På Tallgården kan man duscha, värma sig, hämta vatten, ladda mobiltelefon eller annan utrustning, få varm mat och tvätta kläder. Tallgården nås genom att komma dit eller ringa tel.nr. 0457 3447 176 (äldreomsorgsledaren) eller 45 433 (personaltelefon).
 
Sunds FBK  har dörren öppen på branddepån, Klippanvägen, för hjälpbehövande. På Branddepån kan man värma sig, hämta vatten, ladda mobiltelefon eller annan utrustning, värma egen mat, duscha och bada bastu. Ring kårchef Bengt Karlsson, 0457 5267 160 för att slippa in.
 
Kommundirektören nås på telefon 0457 3443 850 om det finns stormrelaterade frågor.
 
Finns det i anknytning till stormens verkningar frågor av tekniska natur, nås tekniska sektorn genom tel.nr 0457 342 1022 måndag till fredag kl. 8-16
 
Verksamheten är normal på skolan, daghemmet samt på social- och kommunkansliet.”

Kommunstyrelsen tog under måndagskvällen upp den unika motion som syftar till att ge Jomalabon Jan-Erik Ståhlman en byggrätt och som Ålandstidningen berättade om i förra veckan.

JOMALA Kommunen köper inkommande läsårs läromedel till lågstadieskolorna från Söderlund Bok & Papper Ab. Det beslutade kommunstyrelsen på måndagskvällen.

JOMALA Kommunen fortsätter utredandet av förutsättningarna för att anlägga en ny rondell i Dalbo, i den nuvarande korsningen Blomstringevägen–Handelslänken–Fågellänken. Det beslutade kommunstyrelsen under måndagskvällen.

JOMALA Kommunstyrelsen namngav på måndagskvällen det sedan tidigare planlagda området vid Skrapängsvägen till Skrapängen.

POLIS Polisen som hade en lugn natt använde tiden till övervakning av fastigheter och trafik. Inga inbrottstjuvar kunde påträffas denna natt. Ett fordon stoppades på Svibybron som färdades 81 km/h på 50-väg.

Fyra böter, riktad bevakning för att hindra inbrott samt en hotfull patient i en ambulans. Polisen hade mycket att stå i under natten till måndag.

Två anmälningar om störande hemmafester gjordes under den gångna kvällen/natten. Men inget polisingripande krävdes eftersom sällskapen rörde sig vidare ut i nattvimlet.

Under den gångna natten fick polisen anmälan om en person som var så berusad att hen inte kunde ta vara på sig själv. När polisen kom till platsen hade personen beställt taxi och tog sig alltså hem på egen hand.

En person fick under kvällen/natten föras med ambulans till sjukhus efter att ha ätit svamp med den aktiva narkotikaklassade substansen psilocybin. Till följd av detta hade personen, enligt polisen, fått en snedtripp.

Det finländska vaktbolag som hade huvudansvaret för säkerheten på cupfinalen på WHA får nu kritik i finländska medier, men också bland IFK-supportrar.

Natten till lördagen totalförstördes en bastu i Herrö, Lemland. 

Klockan halv tolv på fredagskvällen utlöstes automatalarmet på fartyget Pommern. Brandkåren hittade ingen orsak till varför automatlarmet gick. 

Under fredagsnatten upptäckte vaktpersonal tre personer som brukade narkotika i ett toalettbås på en nattklubb. Enligt snabbtest var två av personerna påverkade av narkotika och delgavs böter.