”Ansträngda resurser” gjorde det under onsdagen svårt för allmänheten att nå polismyndigheten. Det uppger polisen i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.
”Allmänheten som försökt nå polisen har fått vänta och haft svårt att komma fram via växeln, vi beklagar eventuella olägenheter”, skriver polisen.

Under natten till tisdagen genomförde polisen trafikkontroller på flera platser. I Eckerö körde två förare för fort. Den ena var uppe i 112 kilometer i timmen på en 90-sträcka och den andra körde i 107 kilometer i timmen på en 70-sträcka.

Medtrafikanter larmade polisen om en förare som misstänktes vara berusad. Polisen stoppade föraren på Lemlandsvägen och utförde drogtest. Föraren misstänks nu för rattfylleri.

Ålands Polismyndighet rapporterar en relativt lugn lördag även om man gjorde några ingripanden.

ALARM Halv sex på onsdagsmorgonen fick Alarmcentralen larm om en lägenhetsbrand på Sjuryggsvägen i Mariehamn. 

ALARM Natten till onsdagen skedde en singelolycka i Hammarland. En liten bil körde i diket rapporterar Thomas Mattsson på Alarmcentralen. Personen hade själv tagit sig ut ur bilen och fördes till sjukhus. Polisen utreder orsaken till olyckan. 

Flera fall av coronasmitta har konstaterats på personer som rest med kryssningsfartyg, enligt Institutet för hälsa och välfärd (THL). I de flesta fall har personerna undvikit kontakt med andra människor ombord.

Under helgen fick polisen in en anmälan om att en eventuell skottlossning skulle pågå i Mariehamn. Efter att ha gjort vissa efterforsningar misstänker polisen att det sannolikt rört sig om någon typ av fyrverkeripjäser som avfyrats.

Under fredagsnattens ordningsövervakning observerade polisen en person som urinerade på gång- och cykelbanan på Torggatan.

Efter en begäran från allmänheten upprättade polisen på fredagskvällen en trafikövervakning på Östernäsvägen var det för tillfället genomförs ett vägbygge.

Polisen utreder ett inbrott efter att någon under slutet av veckan brutit sig in i en restaurangfastighet i Mariehamn.

Polisen påträffade under fredagen ett fordon med släp där lasten riskerade att ramla av då lasten var varken täckt eller surrad.

Fredagens trafikövervakning resulterade flera bötesförelägganden, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Det var inte bara Birka Cruises som kom med tunga sjöfartsnyheter på fredagen. Tallink Silja meddelade att man säger upp närmare 300 medarbetare. Framför allt handlar det om personal som arbetar ombord på ms Galaxy och ms Symphony.