En kvinna, som befunnit sig i penningknipa och uppträtt hotfullt och aggressivt mot två kommunala tjänstemän, dömdes på tisdagen av Ålands tingsrätt till 80 dagars fängelse. Fängelsedomen omvandlades till 80 timmars samhällstjänst.

En personbil och en lastbil kolliderade vid halvåttatiden på tisdagsmorgonen i Östergeta.

Vårdö FBK fick förra veckan ett lås till sin branddepå igenstockat med lera.

Polisen har de senaste dagarna genomfört flera rattfyllerikontroller och under måndagen meddelar man att en person står misstänkt för grovt brott efter att ha blåst 1,2 promille på Järsövägen i söndags.

Strax efter klockan 13 på söndagen gick automatalarmet vid Ålands skogsindustrier i Godby, Finström. Enligt räddningsinspektör Thomas Mattsson ska det dock inte handla det inte om någon brand.

Under natten till söndag kallades polisen till ett flervåningshus där en halvnaken man knackade på dörrar och försökte ta sig in till folk. Personen påträffades och greps på basen av polislagen.

Peter Enberg (MSÅ) föreslår i en motion till stadsfullmäktige att stadsstyrelsen ska ta fram en strategi kring offentligt byggande i trä.

Wiklöf Holdings investmentbolag Mika Alpha och Mike Charlie köper via ett annat bolag 225.000 av de 700.000 aktier som Ömsen sålde i tisdags.

En person som under torsdagsnatten ska ha hotat andra med kniv misstänks för olaga hot och misshandel.

En person är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att onsdagsnatten kört av vägen.

På grund av ett trumbyte är Hammarlandsvägen delvis avstängd för trafik mellan klockan 9.00 och 18.00 i dag. Avstängningen gäller vägavsnittet mellan Kungsö vägskäl och Gottby vägskäl.

Under söndagseftermiddagen eldade en person i skogen i Finström trots rådande skogsbrandsvarning. Polisen delade ut böter.

 En person är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att en kollision inträffat på Önningebyvägen i Jomala under söndagsförmiddagen. Ingen skadades i krocken.