Flera trafikärenden noteras i polisens meddelande om måndagskvällen och -natten. En förare fick böter efter att ha ignorerat stoppmärket vid korsningen Södersundavägen-Norra Godbyvägen i Jomala.

En person greps på måndagen av polis efter att ha stört en annan persons hemfrid i Jomala och senare även betett sig störande vid ett verksamhetsställe i Mariehamn.

En tavla målad av konstnären Jonas Wilén ska sättas upp vid äldreboendet Kapellhagen i Lumparland. Tavlan ska spegla boendets värdegrund som en närvårdare vid enheten har tagit fram.

Polisen fick ingripa i den åländska trafiken vid tillfällen gånger under lördagsnatten.

Polisen larmades under lördagsnatten om en fest på landsbygden.

Polisen fick under fredagsnatten rycka ut till terminalen i västra hamnen för att göra en dödsorsaksundersökning på en person som plötsligt avlidit ombord på ett kryssningsfartyg.

Polisen avvärjde i samband med krogstängning på fredagsnatten en sammandrabbning mellan flera personer.

Fyra personer utan körrätt misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och olovlig körning efter en avkörningsolycka i Järsö.

Högt ljud och störande beteende sysselsatte polisen vid två tillfällen under fredagsnatten.

En person har gripits efter att under fredagskvällen försökt handla med hjälp av en misstänkt förfalskad sedel på en servicestation i Mariehamn.

Under veckan har polisen tillsammans med tullen och gränsbevakningen övervakat postförsändelser till och från Åland via postterminalen i Sviby.

En person förlorade under torsdagsmorgonen kontrollen över sitt fordon i Jomala och körde av vägen.

Kommunstyrelsen i Sund har godkänt avtalsförslaget till en gemensam räddningsmyndighet på Åland.