Kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidier samt kommuntekniker Erik Nordback, som är personalens representant, utgör den grupp som rekryterar Jens Anderséns efterträdare som kommundirektör i Sund.

Dorita Lindholm (C) leder kommunfullmäktige i Sund. Det beslutade fullmäktige där i förra veckan.
Första vice ordförande under den nya mandatperioden är Johan Lindholm (Sundslistan).

Rikard Järvinen (C) leder centralnämnden för proportionella val i Sund. Det beslutade fullmäktige där i förra veckan.

Polisen på Åland rapporterar om en lugn natt mellan måndag och tisdag. Detta medgav tid till brottsförebyggande patrullering men utan att några brott noterades.
Några trafikkontroller med en utdelad bot blev nattens resultat, en person fick motta en ordningsbot för trafikförseelse efter att ha trotsat skyltning om vänstersväng förbjuden.

Polisen på Åland meddelar att man håller sin anmälningsmottagning stängd under måndagen, detta eftersom man håller en personalutveckling under dagen. Den tillfälligt stängda anmälningsmottagningen gäller även den via telefon.

Den som ansöker om körkortstillstånd, eller förnyelse av körkort för personbil (B-körkort) ska vid ansökan bifoga ett synintyg. Synintyget ska vara högst två månader gammalt och utfärdat av läkare eller optiker.

Den åländska befolkningstillväxten blev 2019 drygt 110 personer. Förutom i Jomala ökade folkmängden i bara tre kommuner, enligt den preliminära statistiken över befolkningsrörelsen från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

En polispatrull kontrollerade under lördagen, efter en ”orosanmälan”, tillståndet hos en elcykelförare i staden.

Fyra förare erhöll under lördagen anmärkningar från polisen efter att de kört bälteslöst.

Polisen kontrollerade under lördagen nykterheten bland 71 förare i fem kommuner.

Ännu en myndighet har utnyttjats för falska e-postmeddelanden. Tullen varnar för nätfiskemeddelanden som har skickats i dess namn. De har sänts från adressen ”Tullimaksu” (på svenska: Tullavgift).

Antalet övernattningar på de åländska hotellen ökade med nästan två procent 2019 jämfört med året innan. Sammanlagt var de 208.500 stycken, enligt Ålands statistik- och utredningsbyrå.

De tre förare som under fredagen höll överhastigheter på Neptunigatan i Mariehamn erhöll vardera ordningsboter från polisen.