Ms Skiftet är försenad cirka en halvtimme. Skiftet beräknas ankomma till Långnäs klockan 09.35 i stället för 09.05.
Skiftet beräknas vara försenad under hela förmiddagen.

En man som körde en ribbåt i västra hamnen i Mariehamn trots att han hade 1,15 promille i blodet döms för sjöfylleri. Händelsen inträffade i maj i år. Båten kördes utan navigationsljus vid midnatt i ett område där passagerarfärjor lägger till.

Ms Rosala på Enklingelinjen fick under tisdagen tekniska problem med rampen och har inte kunnat transportera lastbilar.

Räddningstjänsten fick rycka ut till Skogsläntans daghem i Saltvik under tisdagen. Anledning till larmet var rökutveckling. 

– Det var lite bullar som varit för länge i ugnen, säger räddningsinspektör Thomas Mattsson.

Det går just nu inte att transportera lastbilar mellan Enklinge och Kumlinge då Rosala har tekniskt fel på sin ramp. Personbilar kan åka som vanligt.

På grund av den mänskliga faktorn gick automatlarmet på Kino under måndagsmorgonen.

– Byggnaden står kvar, hel och bra. Det var någon som råkat komma åt larmknappen, säger Karl Nordlund, räddningschef.

Jomala frivilliga brandkår ryckte vid 11-tiden på lördagsförmiddagen ut till Rönngården i Jomala, där matlagning i en av de boendes lägenheter hade utlöst larmet.
– Brandkåren ventilerade och återställde larmet, säger brandmästare Krister Koskinen.

FÖRETAG 181 nya åländska företag antecknades i handelsregistret under årets sex första månader. Det visar ny statistik från Patent- och registerstyrelsen.

POLIS Under gårdagen hade polisen tyngdpunkt på övervakning av lätt trafik och mopeder. En lättmotorcykel fick en anmärkan på sin registerskylt, i övrigt hade ungdomarna skötit sina mopeder väl.

En olycka mellan en motorcykel och en bil med tillkopplad släpvagn skedde i Mariehamn natten till torsdagen. Större personskador undgicks och polisen utreder skuldfrågan i fallet.

En polispatrull ryckte ut till Östra hamn för att kontrollera att ingen person var i skada då en båt blivit igång och skapat oro. Det visade sig bero på ett tekniskt fel som båtägaren inte var medveten om men nu skulle reda ut.

En bilist i Mariehamn bötfälldes under natten till torsdagen efter att ha framfört sin egen obesiktade personbil. Registreringsskyltarna avlägsnades från bilen och ägaren kan lösa ut dem hos Fordonsmyndigheten när bilen är besiktad.

POLIS Efter ett tips från allmänheten ryckte polisen på tisdagen ut och stoppade en bilist misstänkt för rattfylleri. Alkotestet visade dock att halten låg under straffbart värde så föraren fick fortsätta sin färd.