Gard Larpes från Sund var ensam om att ha sökt tjänsten som myndighetschef vid Datainspektionen när ansökningstiden gick ut klockan 15 i fredags.
Som tillförordnad chef för Datainspektionen fungerar i dag Sofia Pensar.

Natten till fredagen var lugn för polisen. Polisen har hanterat inkomna ärenden samt kontrollerat fordon. Smärre fordonsbrister har upptäckts, men alla förare har varit nyktra. Rådjursolyckor har rapporterats från landsbygden.

POLIS Inbrottslarmet gick under onsdagen i en affärsfastighet i Mariehamn. Polisen sökte igenom byggnaden och kunde konstatera att butiken var tom. Det var ett tekniskt fel som utlöst larmet, tror polisen. (PL)

TRAFIK Polisen kontrollerade nykterheten bland förare i Eckerö i går. Av totalt 70 kontrollerade förare visade sig samtliga vara nyktra. (PL)

Nya rön framkom under onsdagen i den ombokningshärva som Ålandstidningen berättade om på sidan 8 i onsdagens tidning.

Simstranden Klockarholmen rödlistades förra veckan hos ÅMHM på grund av algblomning. Myndigheten avrådde för bad den 8 augusti, men upphävde sitt beslut snabbt.

Motorcyklisten som under tisdagen körde omkull i Godby, Finström hade ”enligt uppgifter tvingats väja för ett fordon som inte iakttagit väjningsplikten”. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polispatrullen som övervakade Klinten under delar av tisdagen påträffade där en misstänkt narkotikapåverkad person.

Boende i Sviby, Jomala larmade under tisdagen polis sedan en misstänkt tjuv stulit en robotgräsklippare med tillhörande laddningsstation från en fastighet i byn.

Föraren som under tisdagen struntade i stopplikten på väg ut på Österleden i Mariehamn togs på bar gärning av en förbipasserande polispatrull. Böter utdelades på platsen.

Två förare av fordon för vilka fordonsskatten inte har betalts stoppades av polis på Nya Godbyvägen under tisdagen.

En arbetsgrupp med Martha Hannus som ordförande ska fram till den 31 maj utarbeta en handlingsplan för ”trivsel, trygghet och möjligheter för HBTQIA-personer på Åland”. Det beslutade landskapsregeringen under måndagen.

Det verkar finnas ett behov av att ytterligare informera om markägares möjligheter att inom tre år begära omprövning av beskattningsbeslut. Det konstaterar landskapsregeringen (LR) i ett pressmeddelande.