Vägarna i kommunen är framkomliga och vägbelysningen fungerar i de områden där det finns ström, men kommunen uppmanar ändå trafikanter till försiktighet.

Skolskjutsarna har organiserats om, och berörda har kontaktats. Kommunen uppmanar vårdnadshavare att fortlöpande kontrollera vägarna och följa barnen till upphämtningsställena. Om hinder uppstår ska man kontakta kommunen.

Elever i årskurs 1-6 som inte har ström hemma erbjuds plats på eftis, och får duscha i skolan.

De personer som fortfarande är utan el och har svårt att få vardagen att gå ihop uppmanas kontakta kommunen. Journummer kl 07–21: 0457-3448334.

Tappställen för vatten finns dygnet runt vid Ödkarby skola (till höger om huvudentrén) samt vid kommunens enheter under ordinarie öppethållning.

Saltvikare utan el får duscha vid Ålands Idrottscenter i Godby, och vårdhemmet Sunnanberg fungerar fortsättningsvis för nödinkvartering.

Kommunkansliet är endast delvis försett med el på grund av ett elfel under tisdagseftermiddagen. Kansliets telefonväxel nås på tel 48900, där information och kontaktuppgifter finns. Kommundirektören nås på tel 0457-5244049.

Polisen utförde en övervakning av den allmänna ordningen och säkerheten i samband med att krogarna stängde natten mot söndag. Man ingrep i ett mindre slagsmål på Nygatan och avlägsnade en av de inblandade från platsen.

Natten mot söndag mötte polisen ett fordon på Nya Godbyvägen i Jomala som kördes i 115 kilometer per timme på en vägsträcka där 90 är högsta tillåtna hastighet.

Polis tillkallades i helgen av ett utskänkningsområde i Mariehamn. En vaktman ville ha hjälp med en person som uppträdde hotfullt och aggressivt mot både honom och gästerna på området.

Två internationellt efterlysta utländska personer påträffades när polisen utförde en kontroll i samband med att ett kryssningsfartyg anlände till Mariehamn natten mot lördag.

Natten mot lördag skedde en singelolycka med personbil i Lemland. Enligt polisen uppgav föraren sig inte veta hur olyckan gått till, förutom att det av okänd anledning hade svartnat för ögonen.

Ledande socialarbetare Mikaela Brandt har utsetts till tjänsten som socialservicechef vid socialförvaltningen i Mariehamn.

Hon efterträder Cecilia Berndtsson.

En polisutredning om misstänkt miljöförstöring gällande fiskodlingsföretaget Fifax i Eckerö överlämnades i slutet av fjolåret till åtalsprövning.

En förbipasserande upptäckte vid halvtolvtiden på tisdagskvällen en brand ombord på ett upplagt fartyg i Västerhamn. Räddningsverket larmades till platsen, men behövde dock inte göra någon insats.

Vid rutinpatrullering i Mariehamn på tisdagen stoppade polisen ett fordon med två vuxna och två mindre barn. När föraren ålades att utföra ett drogtest erhölls positivt resultat.

Polisen utreder en händelse i dag med tre separata eldsvådor i ett och samma soprum i staden. Tiden mellan det första tillbudet till det tredje var cirka 80 minuter.

Bo-Göran Åstrand och Sixten Ekstrand går med sina 198 respektive 188 röster vidare till biskopsvalets andra omgång som hålls den 10 april.

IFK Mariehamn lottades alldeles nyss att spela hemma mot FC Lahti i kvartsfinalen av Finlands cup. Matchen kommer att spelas den 30 eller 31 mars. Läs mer i morgondagens Ålandstidningen.

Vid sextiden i morse kom ett larm om en brand i ett fristående sophus vid Scheffersgränd/Ålandsvägen. Brandmästare Krister Koskinen berättar att det handlade om mindre bränder i tre soptunnor. Bränderna kunde släckas snabbt.