Mitt under torsdagens midsommarkommers, mellan klockan 13.17 och 13.28, slutade ett antal betalkortsterminaler att fungera ute i butikerna. 

Seglinge linfärja står stilla mellan klockan 20.00 på måndag den 25 juni och klockan 06.40 tisdag den 26 juni. Detta på grund av reparationsarbeten.

Stadsfullmäktige har bordlagt ärendet om ett eventuellt återkallande av stadsstyrelsens förtroendeuppdrag samt val av en ny stadsstyrelse. Det tas upp på nytt vid nästa möte den 28 augusti.

Stallhagen Upplevelser Ab. Så heter Stallhagen Ab:s nybildade dotterbolag, som bland annat driver Pub Stallhagens restaurangverksamhet samt ansvarar för bryggeriets gårdsbutik och det framtida besökscentret.

Ålands tingsrätt dömer en man för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och vållande av personskada.

En person greps under natten i Mariehamn. Personen var så berusad att hen inte kunde ta vara på sig själv.

Polisen utförde under natten nykterhetskontroller dels vid färjanlöp i Mariehamn, dels i Lemland. Alla de 152 förarna som fick blåsa i polisens alkometer var nyktra.

Ålands tingsrätt dömde tidigare i år Paf för penningtvätt av oaktsamhet. Paf dömdes att betala en samfundsbot på 50.000 euro. Dessutom skulle den ekonomiska vinsten av brottet, drygt 164.000 euro, förverkas till staten.

En bilförare fick på söndagen böter för fortkörning på Nya Godbyvägen i Finström. Bilisten körde 111 km/tim trots att högsta tillåtna hastighet på platsen är 90.

Polisen kontrollerade under natten till måndagen nykterheten hos 130 förare som anlände med färja till Mariehamn. Samtliga var nyktra.

En mopedförare fick på söndagskvällen böter för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha ignorerat stopplikten i en korsning i Mariehamn.

Polisen larmades under lördagskvällen till en plats bakom en livsmedelsbutik i Mariehamn där flera ungdomar samlats och bråk hade uppstått.

Polisens ständiga patrullerade under lördagsnatten medförde att inga misshandelsärenden eller noterbara ordningsstörningar noterades.