Under den gångna natten fick polisen anmälan om en person som var så berusad att hen inte kunde ta vara på sig själv. När polisen kom till platsen hade personen beställt taxi och tog sig alltså hem på egen hand.

En person fick under kvällen/natten föras med ambulans till sjukhus efter att ha ätit svamp med den aktiva narkotikaklassade substansen psilocybin. Till följd av detta hade personen, enligt polisen, fått en snedtripp.

Det finländska vaktbolag som hade huvudansvaret för säkerheten på cupfinalen på WHA får nu kritik i finländska medier, men också bland IFK-supportrar.

Natten till lördagen totalförstördes en bastu i Herrö, Lemland. 

Klockan halv tolv på fredagskvällen utlöstes automatalarmet på fartyget Pommern. Brandkåren hittade ingen orsak till varför automatlarmet gick. 

Under fredagsnatten upptäckte vaktpersonal tre personer som brukade narkotika i ett toalettbås på en nattklubb. Enligt snabbtest var två av personerna påverkade av narkotika och delgavs böter. 

En person misstänkts ha äventyrat trafiksäkerheten under fredag kväll, efter att denna slirade med personbil längs vägen upp till badhusberget i Mariehamn. 

Polisen övervakade trafiken under fredagen och detta resulterade i två trafikförseelser. En av förseelserna, att köra 100 km/h på en 70-väg, resulterade i att förarens körrätt drogs in i tio dygn. 

En 68-årig man döms för grovt rattfylleri till villkorligt fängelse i 50 dagar och 30 dagsböter på totalt 720 euro. Han tilldelas även körförbud till den 9 maj 2021 och är skyldig att betala en brottsofferavgift på 80 euro. 

Mariehamns stads socialnämnd bestämde under onsdagen att utse Pernilla Karlsson till ny äldreomsorgschef med start från den 15 augusti. 

Från och med i dag klockan 12.00 upphör skogsbrandvarningen på Åland. Det meddelar Alarmcentralen.

JOMALA Kommunen inrättar en ny befattning som aktivitetskoordinator inom äldreomsorgen på 60 procent av heltid från och med den 1 september. Det beslutade kommunfullmäktige i tisdags.

JOMALA Jomala frågar Eckerö, Hammarland, Lemland och Lumparland om kommunerna har intresse av att utarbeta ett gemensamt samgångsavtal för samarbetsområdet Södra Åland. Det beslutade kommunfullmäktige, som önskar svar senast den 30 september, i tisdags.