Polisen ryckte under natten ut till två inbrottslarm. Men båda var obefogade, skriver man i pressmeddelandet.

Den 3 november besöker president Sauli Niinistö Åland. I går blev hans program offentligt.

Kommunstyrelsen i Eckerö har beslutat att anta ett anbud för en tillbyggnad av daghemmet Nyckelpigan i Storby. Innan kontrakt kan skrivas måste däremot kommunfullmäktige ge sitt godkännande.

Det inhyrda fartyget Viking FSTR, som den gångna sommaren har trafikerat på Viking Lines Tallinnrutt, tas av tekniska skäl ur trafik några dagar tidigare än planerat. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Två män står åtalade för våldtäkt respektive sexuellt utnyttjande av barn. Åtalen väcktes förra veckan.
Några omständigheter kring fallen är ännu inte offentliga.

Sju personer söker tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör vid ÅHS.

TINGSRÄTTEN En man född 1992 har dömts till körförbud till den 1 oktober 2019 samt 35 dagsböter för grovt rattfylleri samt äventyrande av trafiksäkerheten.

Ålandsbanken och dess reklamfirma RBK har blivit nominerade till den svenska annonsbranschens årliga tävling 100-wattaren. I 100-wattaren utser ett antal jurygrupper den mest bästa och mest effektiva reklamkampanjen på ett antal områden.

I helgen anmäldes till polisen att en person försvunnit i utlandet.

Polisen uppger att man avbröt ett mindre tumult i samband med krogstängningen natten mellan fredag och lördag. De inblandade fortsatte åt olika håll, enligt polisen.

Polisen tog i går emot en anmälan om ett felparkerat fordon i Mariehamn. Fordonet blockerade en infart och flyttades av bärgare.

En person som var för berusad för att kunna ta vara på sig själv befann sig i Sittkoffgallerian i fredags. Eftersom det inte gick att få personen att stå på egna ben blev det transport till polishuset för tillnyktring.

Under fredagen anmälde en butik i Mariehamn att en person hade snattat varor. Polispatrullen som åkte dit kunde konstatera att personen har åkt fast för flera liknande snatterier den senaste tiden.