Två personbilar krockade vid 16.30-tiden på lördagseftermiddagen i korsningen Ålandsvägen– Skillnadsgatan i centrala Mariehamn.
”Personskadorna ännu oklara men förhandsuppgifterna säger att de ska vara lindriga”, skriver polisen i ett pressmeddelande. (RV)

En man som via post från USA har fört in 480 stycken tabletter innehållanden melatonin har dömts för läkemedelsbrott. Införseln strider mot läkemedelslagen. Melatonin är en läkemedelssubstans som endast får expedieras mot recept. 

Tingsrätten dömer en kvinna till 40 dagsböter för straffbart bruk av narkotika samt rattfylleri. Kvinnan körde längs med Nya Godbyvägen trots att hon använt narkotika. 

En man har dömts för grovt rattfylleri efter att ha kört påverkad i Sund i september i år. Mannen hade 1,3 promille i blodet vid mätningen. Mannen har medgett gärningen. 

Polisen fick rycka ut då en berusad person drack alkohol och rökte inomhus på allmän plats i Mariehamn.

Under nattpasset mellan måndagen och tisdagen utförde polisen rattfyllerikontroll i Jomala. 19 förare blåste, samtliga 0,00 promille. 

En äldre man som störde ordningen i en butik i Mariehamn omhändertogs av polis. Mannen uppträdde aggressivt mot polispatrullen när den kom till platsen.

Ett fordon krockade med en hjort längst ut på Järsövägen under natten till måndagen.

Ms Frida II på Astersholmalinjen hade tekniska problem i dag, måndag. Men vid 15-tiden var problemet reparerat och färjan åter i trafik.

Polisen fick under lördagsnatten tillkalla ambulans då flera krogbesökare halkade och slog huvudet på Nygatan.

Polisen kallades under lördagsnatten till ett lägenhetshus i centrala Mariehamn där en obehörig person tagit sig in i ett trapphus och fört oväsen.

Mariebad håller stängt för alla besökare till klockan 20.15 i kväll.

Polisen fick på söndagen avlägsna en person som befann sig utanför en lägenhetsdörr trots uppmaning från den boende att gå därifrån. Händelsen inträffade i Mariehamn.