Polisen avlägsnade fyra registerskyltar på obesiktade och oskattade fordon under fredagen. Man delgav böter och fordonen har numera körförbud. 

Brandkåren ryckte ut till Kyrkby högstadieskola under onsdagseftermiddagen.

Rosenblads trädgårdsbutik skriver på sin Facebooksida att två personer gjorde inbrott i butiken natten mellan fredag och lördag.

Natten till söndagen körde en bil med fem personer av vägen på Norra Svibyvägen i Jomala. Föraren körde för fort med tanke på väglaget och halkade av vägen och körde in mot ett broräcke. 

27 fordon granskades på Getavägen i Godby och 75 fordon i Västra hamnen natten till söndagen. Samtliga förare var nyktra. En av förarna på Godbyvägen körde dock en obeskiktad bil, bilen avregistrerades. 

En polispatrull fick rycka in och avstyra ett bråk på Nygatan i samband med att krogarna stängde. Polisen särade på de som bråkade och de avvisades från platsen. 

Sjukvården såg sig under lördagen tvungen att tillkalla polis i samband med förmedlandet av hjälp till en person som inte mådde bra. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.
”Polisen begav sig till platsen och påträffade den aktuella personen, ambulans samt sjukvård tog sedan över”, skriver polisen

En polispatrull ryckte under lördagen ut till en lägenhet, sedan en granne anmält att vederbörande ”hörde skrik och bank” och ”således befarade det värsta”.
”Polisen kunde snabbt konstatera att det hela hade varit lite gräl och gnäll mellan två personer som efter sina meningsskiljaktigheter hade kommit överens”, skriver ordningsmakten i ett pressmeddelande.

Tre förare gjorde sig skyldiga till äventyrande av trafiksäkerheten genom överhastighet när polisen under lördagen övervakade trafiken på norra Åland. Samtliga tre erhöll böter.
Två ytterligare förare erhöll muntliga anmärkningar från polisen för mindre överhastigheter.

En inte särskilt populär busstur, med endast en passagerare jämte föraren ombord, förbättrade inte sitt anseende när den under fredagen körde ned i diket från Kullavägen i Kulla, Finström.
”Ingen skadades. Materiella skador uppstod till följd av avkörningen”, meddelar polisen i ett pressutskick.

Föraren som under fredagen framförde sitt fordon i en hastighet av 119 km/h på Nya Godbyvägen i Ämnäs, Finström, fick behålla sitt körkort med minsta möjliga marginal, som hastighetsbegränsningen på det aktuella vägavsnittet är 90 km/h.

 Vid polisens trafikövervakning i Geta konstaterades under fredagen sju av sju nyktra förare. Anmärkningar delades dock ut till två förare som inte använde bilbälte, liksom en förare vars fordon hade trasig belysning.

Mariebad kommer att hållas stängt torsdagen den 29 mars. Underhåll i form av en förebyggande åtgärd i vattenreningen ska göras, meddelar Mariehamns stad.