Den som ansöker om körkortstillstånd, eller förnyelse av körkort för personbil (B-körkort) ska vid ansökan bifoga ett synintyg. Synintyget ska vara högst två månader gammalt och utfärdat av läkare eller optiker.

Den åländska befolkningstillväxten blev 2019 drygt 110 personer. Förutom i Jomala ökade folkmängden i bara tre kommuner, enligt den preliminära statistiken över befolkningsrörelsen från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

En polispatrull kontrollerade under lördagen, efter en ”orosanmälan”, tillståndet hos en elcykelförare i staden.

Fyra förare erhöll under lördagen anmärkningar från polisen efter att de kört bälteslöst.

Polisen kontrollerade under lördagen nykterheten bland 71 förare i fem kommuner.

Ännu en myndighet har utnyttjats för falska e-postmeddelanden. Tullen varnar för nätfiskemeddelanden som har skickats i dess namn. De har sänts från adressen ”Tullimaksu” (på svenska: Tullavgift).

Antalet övernattningar på de åländska hotellen ökade med nästan två procent 2019 jämfört med året innan. Sammanlagt var de 208.500 stycken, enligt Ålands statistik- och utredningsbyrå.

De tre förare som under fredagen höll överhastigheter på Neptunigatan i Mariehamn erhöll vardera ordningsboter från polisen.

En polispatrull noterade under torsdagen, på Eckerövägen i närheten av Södra Överbyvägen, en förare som körde om två fordon i anslutning till ett backkrön med tillhörande begränsad sikt.

Personen som under torsdagen körde 134 km/h på Hammarlandsvägen, där högsta tillåtna hastighet är 90 km/h, misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Föraren som under torsdagen framförde sitt fordon i 73 km/h på ett vägavsnitt i Eckerö, där högsta tillåtna hastighet är 50 km/h, delgavs böter för äventyrande av trafiksäkerheten.
Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Polisen stannade under torsdagen den lastbil som framförde osurrad last längs med Godbyvägen.
”Lasten fick surras innan fortsatt färd. Chauffören delgavs en böteslapp som misstänkt för trafikförseelse”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Föraren som under torsdagsmorgonen ”framförde sitt fordon utan att använda körljus” på Neptunigatan i Mariehamn delgavs en ordningsbot som misstänkt för trafikförseelse.