Onsdagen den 19 augusti ska arbete utföras på dykdalben vid Kyrkogårdsö. Om det är hårt väder under tiden arbetet utförs kommer Kyrkogårdsö inte att kunna angöras, om vädret är lugnt flyger trafiken på som vanligt.

Spannmålstorken i Lumparby, Lumparland, antände på nytt efter lunchtid på onsdag. Senast ryckte brandkårerna ut till torken i fredags.

Inte heller denna gång står det klart varför branden uppstod, säger räddningschef Lennart Johansson.

Polisen bötfällde under måndagen fem förare för överhastigheter.

En paketbil backade under måndagen ner i diket på Lemlandsvägen i närheten av Önningeby.

En person som under måndagen körde sin bil med mobiltelefonen i handen har delgivits böter och är misstänkt för trafikförseelse.

Två förare bötfälldes under måndagen av polisen vid korsningsområdet Nya Godbyvägen-Södersundavägen i Jomala.

En person som under måndagen körde moped med en stor sopsäck är misstänkt för trafikförseelse och har delgivits böter.

En brand uppstod i en spannmålstork i Lumparland på måndag förmiddag. Branden uppstod i den del av byggnaden som varmluften körs igenom.

Under söndagen fick en motorbåt stopp i närheten av Lumpo udd och började driva i den friska vinden.

Under söndagskvällen fick en båt problem med motorn på Rödhamnsfjärden. Sjöräddningen kontaktades och Svante G bogserade båten till dess hemmahamn.

En mindre spannmålstork i Lumparby i Lumparland eldhärjades av okänd anledning på fredagskvällen. Landskapsalarmcentralen mottog larmet just efter klockan 18 på fredagen.

Ålands sjöräddningssällskap rapporterar i sin alarmlogg på hemsidan att man under torsdagen assisterade en motorbåt som fick oväntade bränsleproblem.

På måndag inleds ombyggnadsarbetet på Östernäsvägen igen. Det handlar om byte av vatten- och avloppsledningar. Mellan Tallvägen och Östernäsvägen stängs Alvägen helt för trafik. Framkomligheten på resten av Alvägen kan vara tidvis begränsad.