Kommentarer

Ms Rosala på Enklingelinjen fick under tisdagen tekniska problem med rampen och har inte kunnat transportera lastbilar.

Räddningstjänsten fick rycka ut till Skogsläntans daghem i Saltvik under tisdagen. Anledning till larmet var rökutveckling. 

– Det var lite bullar som varit för länge i ugnen, säger räddningsinspektör Thomas Mattsson.

Det går just nu inte att transportera lastbilar mellan Enklinge och Kumlinge då Rosala har tekniskt fel på sin ramp. Personbilar kan åka som vanligt.

På grund av den mänskliga faktorn gick automatlarmet på Kino under måndagsmorgonen.

– Byggnaden står kvar, hel och bra. Det var någon som råkat komma åt larmknappen, säger Karl Nordlund, räddningschef.

Jomala frivilliga brandkår ryckte vid 11-tiden på lördagsförmiddagen ut till Rönngården i Jomala, där matlagning i en av de boendes lägenheter hade utlöst larmet.
– Brandkåren ventilerade och återställde larmet, säger brandmästare Krister Koskinen.

FÖRETAG 181 nya åländska företag antecknades i handelsregistret under årets sex första månader. Det visar ny statistik från Patent- och registerstyrelsen.

POLIS Under gårdagen hade polisen tyngdpunkt på övervakning av lätt trafik och mopeder. En lättmotorcykel fick en anmärkan på sin registerskylt, i övrigt hade ungdomarna skötit sina mopeder väl.

En olycka mellan en motorcykel och en bil med tillkopplad släpvagn skedde i Mariehamn natten till torsdagen. Större personskador undgicks och polisen utreder skuldfrågan i fallet.

En polispatrull ryckte ut till Östra hamn för att kontrollera att ingen person var i skada då en båt blivit igång och skapat oro. Det visade sig bero på ett tekniskt fel som båtägaren inte var medveten om men nu skulle reda ut.

En bilist i Mariehamn bötfälldes under natten till torsdagen efter att ha framfört sin egen obesiktade personbil. Registreringsskyltarna avlägsnades från bilen och ägaren kan lösa ut dem hos Fordonsmyndigheten när bilen är besiktad.

POLIS Efter ett tips från allmänheten ryckte polisen på tisdagen ut och stoppade en bilist misstänkt för rattfylleri. Alkotestet visade dock att halten låg under straffbart värde så föraren fick fortsätta sin färd.

I morse mellan tio och halv elva på förmiddagen inkom alarm om markbrand i Jomala. Gottby frivilliga brandkår ryckte ut och kunde på plats konstatera att det rörde sig om en kontrollerad risbrasa. Eftersom det inte råder eldningsförbud fick personerna på platsen fortsätta elda.

I fredags natt kallades polisen till en tomt där franska turister valt att campa utan tomtägarens samtycke. Polisen hjälpte tomtägaren att avlägsna turisterna.
Polisen fick också ett samtal av en förvirrad resenär som blivit avlägsnad från ett kryssningsfartyg och inte visste var hen befann sig.