En person förlorade under torsdagsmorgonen kontrollen över sitt fordon i Jomala och körde av vägen.

Kommunstyrelsen i Sund har godkänt avtalsförslaget till en gemensam räddningsmyndighet på Åland.

Odin avgår extra torsdagen den 17 januari klocka 18.30 från Snäckö till Långnäs och tilbaka igen på fredag klockan 07.00. Avgångarna är inte bokningsbara.

En 43-årig man döms till 209 dagsböter, totalt 520 euro, för skjutvapenbrott efter att ha fört in två jaktgevär och 132 patroner till Finland.

Under natten till onsdag kontrollerade polisen och sjöbevakningen 20 fordon i Västerhamn. Samtliga klarade sig utan anmärkningar.

Natten till onsdag greps två personer i södra Mariehamn efter att polisen fått in anmälningar om två skilda fall av pågående våldsbrott i nära relationer. Personerna är kända av polisen sedan tidigare.

En person är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten och fordonsskatteförseelse efter att ha sladdat med sin oskattade bil i halkan i Jomala natten till tisdagen.

Ketzia Karring har utsetts till tf myndighetschef för Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) för tiden 11 januari–10 juli 2019. Det har landskapsregeringen beslutat.

Att köra runt och sladda på vägarna i halkan är inte okej. Det fick flera förare i Godby, Finström erfara då de ertappades av polisen under natten till måndagen. Samtliga fick böter.

Under söndagen påträffade fotpatrullerande poliser ungdomar som för polisen uppgav att andra barn har utsatt dem för sexuellt antastande och olaga hot.

Ålands elandelslag, som under helgen fortsatt jobba för att åtgärda skador på elledningarna, går under söndagen ut med en uppmaning till alla fast bosatta som fortfarande saknar ström. Vd David Karlsson skriver i ett pressmeddelande:

Vid 13-tiden på söndagen var antalet elavbrottsdrabbade kunder nere på 556 stycken. Det verkliga antalet är sannolikt något lägre eftersom många reparerade lågspänningslinjer måste registreras manuellt.

Polisen övervakade utskänkningsställen under natten till söndagen. Etablissemang som säljer alkohol var under polisens lupp. Inga årgärder krävdes dock, meddelas från polisens håll.