Samtliga 50 förare som under lördagen genomgick polisens alkotest på Östernäsvägen i Mariehamn var nyktra. Det meddelas i ett pressmeddelande.

En förare som under onsdagen framförde ett fordon vars höjd uppmättes till 4,40 meter genom tunneln vid Färjsundsbron är misstänkt för trafikförseelse.

Polisen genomförde under tisdagen en hastighetsövervakning på Södersundavägen. Vid Södersunda skola stoppades en förare som körde 62 km/h, 50 är maxgräns på sträckan.

Polisen utförde trafikövervakning i Jomala och Mariehamn under tisdagen. En förare som körde med enbart varselljus i mörkret stoppades. Varselljus får endast användas i dagsljus med god sikt.

På tisdag 26 november ska färjklaffen på Finholma i Föglö repareras. Mellan klockan 12 och 16 kommer därför inga biltransporter vara möjliga med Embarsunds linfärja. Personer transporteras med Prackan. Det meddelar landskapsregeringen.

Felsökning pågår kring en vattenläcka i Svartsmara/Pålsböle/Västanträsk, skriver Finströms kommun på sin hemsida.

En incident ägde rum i Rökerirondellen i Mariehamn på fredag kväll. En moped och en personbil var inblandade.

– Det var ingen kollission direkt, men mopeden gick omkull på asfalten, säger brandmästare Krister Koskinen.

Fastighetsskatterna i Jomala behålls under nästa år. Den allmänna fastighetsskatten förblir därmed 0,3 procent.

Jomala behåller skatteöret 16,50 procent under 2020. Det beslutar kommunfullmäktige på tisdagskvällen.

Avloppsvattenavgiften i Jomala höjs vid årsskiftet med 6 procent, från 2,49 euro per kubikmeter till 2,64 euro per kubikmeter. Det beslutar kommunfullmäktige under tisdagen.

Lekparksavgiften i Jomala, som justerades senast den 1 januari 2018, höjs vid årsskiftet. Det beslutar kommunfullmäktige.
Den månatliga avgiften höjs, enligt socialchefens förslag, från 11 euro till 12 euro. Avgiften per närvarodag höjs från 2,20 euro till 2,30 euro.

En ny arbetsgrupp utreder och förbereder byggnation av ett nytt daghem på Möckelö Strand. Det beslutar kommunfullmäktige under tisdagen.

Kommunfullmäktige beviljar ytterligare 34.657 euro till åtgärder för fuktskador i Vikingahallen.
Renoveringen har därmed betingat knappt 225.000 euro.

Kommunfullmäktige beviljar tilläggsmedel om 80.000 euro för en daghemsmodul vid Österkulla daghem.