Med anledning av att landskapsregeringen informerar om kommunindelningsutredningen på Kumlinge på söndag, den 18 november, har några extra färjturer satts in mellan Kumlinge och Enklinge.

Viking Lines styrelse har utsett vice vd Peter Hellgren till vd Jan Hanses ersättare. Detta med anledning av att vice vd och vd:s ersättare Andreas Remmer har sagt upp sig. Processen med att hitta hans efterträdare fortgår.

Ytterligare tre lindar, sex askar och en tall måste avverkas i stadskärnan. En ny arboristrapport visar att rötangreppen omöjliggör att träden kan räddas.
– Askarna på Nygatan är riktigt ihåliga, säger arboristen Teppo Suoranta.

POLIS Polisen stoppade en personbil i centrala Mariehamn på torsdagen och föraren fick blåsa men alkometern gav inget utslag. Däremot gav polisens narkotikatest utslag för amfetamin.

POLIS I onsdag påträffades en efterlyst person i Mariehamn.

POLIS Flera bilförare åkte på böter när polisen kontrollerade trafiken under onsdagen. På Nya Godbyvägen i Jomala mötte polispatrullen på onsdagen en bil som framfördes i 115 km/h där det är 90.

Den stulna flakbilen av märket Toyota som polisen efterlyste i tisdags kväll är nu återfunnen.

Polisen grep natten mot onsdag en berusad person som störde på stadens gator och krogar. Mannen uppges även ha varit inne i en restaurang och stulit alkohol, enligt polisen.

Natten mellan tisdag och onsdag sökte polisen efter ett skadat rådjur som enligt en anmälan gick mellan gårdstomter i Västernäs. Inget skadat rådjur kunde dock påträffas.

En lastbil körde vid 13-tiden av Godbyvägen i Dalkarby. Lastbilen välte och lade sig på sidan i diket. 

Landskapsregeringen köper in ett reservelverk för att säkerställa driften på färjorna. I början av veckan antogs ett anbud från Power House Ab på 25.574 euro plus en konstnad för leverans till Åland om 2.500 euro.

Ett pågående inbrott alternativt en skadegörelse anmäldes till polisen natten mellan måndag och tisdag. En polispatrull befann sig nära platsen, men den hann inte fram innan den misstänkta personen eller personerna hade avvikit därifrån.

Natten mot tisdag särade polisen på personer som slogs strax utanför centrala Mariehamn. En anmälan om misshandel har upprättats, personskadorna har dokumenterats och förundersökning pågår, uppger polisen.