Två personbilar krockade vid 16.30-tiden på lördagseftermiddagen i korsningen Ålandsvägen– Skillnadsgatan i centrala Mariehamn.
”Personskadorna ännu oklara men förhandsuppgifterna säger att de ska vara lindriga”, skriver polisen i ett pressmeddelande. (RV)

Den åländska polismyndigheten har under fredagen förpassat flera häktade personer till Åbo fängelse. Det meddelar ordningsmakten i ett pressmeddelande.

En person, som störde ordningen ombord på ett kryssningsfartyg, avvisades från detsamma när fartyget anlöpte Mariehamn under fredagen.

Inflationstakten i landskapet förra månaden uppgick till 1 procent. Det meddelar Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

En man född 1961 har dömts till 50 dagsböter samt körförbud till den 30 september 2019 för rattfylleri. Den 12 november 2017 körde mannen bil längs Lemlandsvägen, trots att han hade en promillehalt på 0,7 i utandningsluften.

Hammarlands och Eckerös frivilliga brandkårer ryckte vid 19.30-tiden på torsdagskvällen ut till gruppboendet Hammargården i Kattby, Hammarland sedan ett automatlarm utlösts av rökutveckling.

Polisen upptäckte under övervakning av trafiken i Geta under onsdagskvällen ett oskattat och obesiktat fordon. Föraren vägrade att stanna på polisens uppmaning, men kunde gripas efter en kortare jakt.

Polis ryckte på onsdagskvällen ut till en Mariehamnsbostad, sedan ” en utländsk person ringt 112 och varit upprörd men inte kunnat framföra sitt ärende på ett språk som myndigheterna kunde förstå”. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Ett aktiverat inbrottslarm kallade flera polispatruller till en stadsfastighet under onsdagskvällen.

Germundö Alpins så kallade box, som förhöjer särskilt snowboardåkares upplevelser i backen, stals natten mot söndag.

Ålands tingsrätt dömde under onsdagen en 27-årig man till ett sju månader långt, villkorligt fängelsestraff för grov stöld.

En efterlyst person greps av polis under måndagen.

 Det var bara nyktert när polisen kontrollerade 92 förare vid Lemströms kanal under måndagsmorgonen.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att man fått uppgifter om att minderåriga personer framför personbilar till och från sjöar där isen lagt sig.