Polisen uppmätte under fredagen en motorcyklists hastighet till 87 km/h vid skolområdet kring Neptunigatan i Mariehamn, där högsta tillåtna hastighet är 30 km/h.

Föraren som under lördagen körde 95 km/h på 70-väg i Lemland delgavs böter av polisen. Det meddelas i ett pressmeddelande.

Polisen började under påskaftons dag, efter en anmälan om ett misstänkt rattfylleri, att leta efter ett misstänkt fordon.
När detta påträffades i Mariehamn blåste föraren, som visade sig sakna körkort. 1,93 promille. Vederbörande misstänks nu för grovt rattfylleri samt olovlig körning.

Sunds och Östra Saltviks frivilliga brandkårer ryckte vid 13.15-tiden på lördagen ut till Smakbyn i Sund.
– Automatlarmet hade aktiverats av matos. Kårerna återställde larmet, säger brandmästare Ted Andersson.

Under långfredagen fick flera förare i trafiken anmärkning för att de fortfarande körde med vinterdäck, inte hade med sig körkortet eller struntade i att använda säkerhetsbälte.

Den mindre brand som på torsdagens morgon uppstod i taket på gamla Gullåsen ska ha startat i samband med takarbeten. Det beskedet gavs vid en presskonferens i dag.

Filosofie kandidat Susanne Perander har i dag utsetts till ny myndighetschef vid ÅMHM. Perander ansågs mest meriterad av de åtta personer som sökte tjänsten, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Polisen, som har fått flera frågor gällande barnbilstolar, skickar på onsdagskvällen ut viss information.
”Oberoende av barnets ålder är bilens baksäte den tryggaste platsen för ett barn”, skriver polisen, som därtill rekommenderar bilbarnstolar med fempunktsbälten.

En personbilsförare i staden erhöll under onsdagen böter för ”underlåtenhet att som förare i god tid visa sin väjningsplikt”. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Föraren som under onsdagen företog en så kallad u-sväng från en busshållplats i staden förlitade sig på back- och sidospeglar, och försummade därmed att kontrollera den så kallade döda vinkeln.

En personbilsförare i Mariehamn delgavs under onsdagen ett ordningsbotsföreläggande om 100 euro från polisen. I ett pressmeddelande uppges att föraren ”underlät att använda körriktningsvisare vid sväng”.

Föraren som under onsdagen körde 77 km/h på Landsväg 1 i Storby, Eckerö tilldelades böter för äventyrande av trafiksäkerheten. Högsta tillåtna hastighet på vägsträckan är 50 km/h.

Ms Skarven är på varvet i Teijo åtminstone till onsdag, skriver upphandlare Sten Schauman vid landskapsregeringen i ett pressmeddelande. Något exakt datum för när fartyget är i trafik igen har man inte ännu.

Förarna av de två obesiktade fordon som polisen under tisdagen påträffade i Mariehamn och i Jomala gick samma öde till mötes.
Polisen avlägsnade respektive bils registreringsskylt, och delade ut en böteslapp för misstänkt trafikförseelse till vardera förare.