Strax före klockan 18 i dag körde en bil av vägen vid Sjökvarteret i Mariehamn. Polisen skickade en patrull till platsen. 

– Vi utreder vad som har hänt, meddelade vakthavande befäl en timme efter singelolyckan.

Sent på tisdagen kallades polisen till en fritidsfastighet i Lemland där ett par ”handgripligen stred med varandra”. När polisen lämnade platsen fanns endast den ena parten kvar.

En fiskebåt låg och drev på Ålands hav i måndags vid lunchtid. Motorn gick varm eftersom kylvatten läckt ut.

Natten till i dag sökte polisen efter efterlysta personer i hamnarna, men ingen påträffades.

Polisen hjälpte också sjukvården att ta sig in hos en skadad person eftersom den skadade inte själv kunde öppna för ambulanspersonalen.

En person fick 14 dagsböter efter att ha kört 114 km/tim på Hammarlandsvägen i Jomala. Högsta tillåtna hastighet på vägen är 90 km/tim. Händelsen inträffade under den gångna natten.

Brandlarmet i Hammarlands kyrka utlöstes i dag strax efter klockan tio på förmiddagen. När Hammarlands FBK kom till platsen kunde man konstatera att det inte brann, och brandkåren återställde larmet.

Lars Söderfjell har utsetts till ny nordisk aktiechef på Ålandsbanken. Han börjar sitt arbete i dag och leder ett nytt team för förvaltning av direktägda nordiska aktier. Med sig har han Niklas Wellfelt, Kjetil Anthonisen och Thomas Johansson.

Polisen utförde under den gångna natten alkokontroller i Mariehamn. Alla förare var nyktra.

En person larmade polisen efter att ha sett personer i skogen med ett gevär. Polisen konstaterade att personerna var jägare.

En person blev av med registerplåtarna på sin bil och fick dessutom böter efter att ha kört en obesiktad bil. Händelsen inträffade natten till måndag i Jomala.

Under söndagskvällen assisterade polisen sjukvården vid två tillfällen eftersom man hade två aggressiva patienter. Incidenterna fick ett bra slut och personerna fick vård, skriver polisen i ett pressmeddelande.

 Kommunfullmäktige har godkänt ett tilläggsanslag om drygt 40.000 euro för en total grundförbättring av Nyckelpigsgatan.

Anslaget ska täcka kostnader för vatten- och avloppsstambyte.

En person äventyrade under lördagen trafiksäkerheten i Finström genom att kratigt överskrida hastighetsbegränsningen på 70 km/h.