Valdebatt på Alandica

Knut Lönnroth från Jomala har i dag utsetts till ny landskapsläkare.

Rundbergs stugor i Jomala har som första stugby på Åland beviljats hållbarhetsmärkningen Green Key.

Flera viltolyckor anmäldes till polisen natten till måndag. Olyckor rapporteras från Finström, Geta och Hammarland. Enligt polisen fick rådjuren sätta livet till i samtliga fall.

 

En förare misstänks för två trafikförseelser efter att natten till måndag ha gjort en förbjuden vänstersväng i staden. Fordonets bakdäck var dessutom felmonterade. Personen delgavs böter.

Under söndagsmorgonen utförde polisen i samarbete med Kökars sjöbevakningsstation nykterhetskontroller på Kökar. 

Under en trafikkontroll granskades 24 fordon och en förare misstänks nu för grovt rattfylleri. 

På söndagen gjordes nyketerhetskontroller i Eckerö, Lumparland och Lemland. Totalt granskades cirka 100 förare. Inga brottsanmälningar gjordes.

Polisen rapporterar att de under söndagen har kallats till flera platser där folk varit oroliga för hälsa och välstånd eller ansett sig vara utsatta för brott.

Två trafikolyckor inträffade under lördagen. Den ena var en singelolycka i Näfsby. Bilföraren hade inte anpassat hastigheten efter vägtrafikförhållandena och körde av vägen.

Under lördagen anmäldes till polisen att det pågick en misshandel i en privat bostad. Polispatrullen som åkte dit lugnade situationen. Två personer greps från adressen.

Ett straffbart bruk av narkotika uppdagades under lördagen, meddelar polisen. Det var under en ordningsövervakning i Västra hamnen som en person visade tydliga tecken på droganvändning.

Ålands polismyndighet rapporterar om fem fordonsförare som får betala böter av olika orsaker. Två av förarna körde obesiktade fordon. Den ena av dem hade dessutom otillräckliga mönsterdjup på däcken.

Filmklubben Chaplin visar filmen ”Amazing grace”, om Aretha Franklin, i morgon torsdag.
Det står fel dag i en notis i dagens Ålandstidning. Filmen börjar klockan 18.30 på Bio Savoy.

Under ett patrulluppdrag i Mariehamn mottog polisen på måndagen ett larmsamtal om en pågående misshandel. En patrull tog sig snabbt till platsen och kunde konstatera att det handlade om våld i en nära relation.