Infrastrukturnämnden informerades under torsdagen om utredningen kring Mariebad som väntas kosta 4,5 miljoner euro.

John Holmberg (Lib) med flera föreslog tidigare i år att det sly- och trädbevuxna området öster om Rökerirondellen ska snyggas upp och bebyggas.

Två bilförare fördes på morgonen till sjukhus efter en kollision i Ämnäskorsningen i Finström.

På måndagen vid 18.30-tiden fick polisen in en anmälan om en avkörning vid Baltichallen i södra Mariehamn. Ingen skadades men på platsen påträffades flera personer som misstänks vara inblandade i händelsen.

Dan Ferna har utsetts till ny centrumledare för City Mariehamn. Han kommer, enligt ett pressmeddelande från City Mariehamn, närmast från en tjänst som marknadschef för Stockholmsmässan men har även arbetat på Aftonbladet samt inom handeln.

Under söndagen fick en bilist böter efter att ha pratat i mobiltelefon i under färden. Händelsen inträffade i Mariehamn. 

I samband med att en färja anlöpte till Mariehamn gjorde polisen en nykterhetskontroll. 109 förare fick blåsa, samtliga var nyktra.

Polisen kallades under söndagsmorgonen till ett kryssningsfartyg i Mariehamn. Två personer skulle avvisas från fartyget.

Sommarens omfattande torka och vattenbrist i landskapet var ett av ämnena som avhandlades i Sveriges Radio P1:s nyhetsmagasin Studie Ett under fredagen.

 I onsdags skulle den så kallade klumpsummans framtid vara föremål för förhandlingar i Helsingfors. Förhandlingarna blev dock uppskjutna.

Tidigt på fredagsmorgonen stoppade polisen en fotgängare som visade tecken på narkotikaanvändning. Ynglingen greps och kommer vid frisläppandet tilldelas 15 dagsböter för straffbart bruk av narkotika. 

 I Geta kontrollerades sju bilförare under natten till fredag, samtliga var i körskick. Även i Haraldsby upprättade polisen en nykterhetskontroll bland trafikanterna, 14 förare fick blåsa i alkometern för att sedan fortsätta färden.

Natten till fredag hamnade två självständighetsfirare i luven på varandra på ett av stadens vattenhål. Polis tillkallades men då hade en av bråkmakarna redan hunnit lämna platsen. 

Under två helger i november genomförde polisen ett nationellt övervakningstema. Sammanlagt fick 73.176 förare blåsa. 252 av dessa misstänktes för rattfylleri, 75 av dessa för grovt rattfylleri, rapporterar polisen i ett pressmeddelande.