Det var bara nyktert när polisen kontrollerade 92 förare vid Lemströms kanal under måndagsmorgonen.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att man fått uppgifter om att minderåriga personer framför personbilar till och från sjöar där isen lagt sig.

Under natten till söndagen kom en anmälan till polisen om sladdande traktorer i Mariehamn. En polispatrull mötte en traktor som kom sladdande mot patrullen. Då föraren var minderårig kontaktades föräldrarna.

Polisen stoppade en personbil i Mariehamn natten till söndagen för en rutinkontroll. Föraren blåste rent i alkometern men ett narkotikatest visade positivt för cannabis. 

I samband med färjanlöp i Västra hamnen utförde polisen en nyketerhetskontroll. 45 stycken förare fick blåsa, samtliga var nyktra.

Natten till söndagen stoppades en förare i Mariehamn. Föraren körde bil trots att hen har körrätten indragen. Polisen utdelade böter för olovlig körning.

Polisen samarbetade under lördagen med tull och gränsbevakning på Föglö. Runt 50 förare genomgick alkokontroll, samtliga var nyktra.

En man döms för straffbart bruk av narkotika och rattfylleri efter att ha kört bil påverkad av cannabis. Mannen körde i centrala Mariehamn i oktober 2017, något som han har erkänt.

Landskapsregeringen har fattat beslut om nya stöd för miljövänlig uppvärmning, både för privatpersoner och företag. 

Polisen fick under natten till onsdagen en anmälan om att en person slog på en dörr till en bostad i Mariehamn. 

En bil körde av vägen på Hammarlandsvägen i Hammarland under polisens nattpass på tisdagen. Det skriver polisen i ett pressmeddelande. 

Under tisdagen ska en isränna brytas från Färjsundet till Långnäs, det rapporterar Ålands Sjöbevakningsstation.

Isrännan som bryts går från Färjsundet via västra sidan av Sommarö, Lumparn och Ängösund vidare till Långnäs. 

Åland sjöbevakningsstation hade under eftermiddagen en övning i Svibyviken, där man testade den så kallade hansabrädan som man använder för att rädda personer ur isvakar.