Polisen ryckte natten mot söndag ut till en Mariehamnsbostad, sedan innehavaren larmat om svårigheter med att avlägsna en berusad gäst.
”Polisen grep personen på basen av polislagen och bostadsinnehavaren fick således vara ifred resten av natten”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polispatrullen som övervakade Klinten under delar av tisdagen påträffade där en misstänkt narkotikapåverkad person.

Boende i Sviby, Jomala larmade under tisdagen polis sedan en misstänkt tjuv stulit en robotgräsklippare med tillhörande laddningsstation från en fastighet i byn.

Föraren som under tisdagen struntade i stopplikten på väg ut på Österleden i Mariehamn togs på bar gärning av en förbipasserande polispatrull. Böter utdelades på platsen.

Två förare av fordon för vilka fordonsskatten inte har betalts stoppades av polis på Nya Godbyvägen under tisdagen.

En arbetsgrupp med Martha Hannus som ordförande ska fram till den 31 maj utarbeta en handlingsplan för ”trivsel, trygghet och möjligheter för HBTQIA-personer på Åland”. Det beslutade landskapsregeringen under måndagen.

Det verkar finnas ett behov av att ytterligare informera om markägares möjligheter att inom tre år begära omprövning av beskattningsbeslut. Det konstaterar landskapsregeringen (LR) i ett pressmeddelande.

I veckan har Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet återigen mätt vattennivåerna i sjöarna och kan konstatera att det fortsatt är tillåtet att ta vatten från Storträsk.

Klockan tio i fem på fredagseftermiddagen larmades Jomala FBK till en åker i kommunen. Ett skördetröska hade ett lager som skurit sig och det hade börjat utvecklas värme. 

Under fredagskvällen assisterade Sjöräddningen en segelbåt som var osäker på sin position i Eckerö.

En svensk man har lämnat in ett ärende till Ålands landskapsregering där han efterfrågar husbilsparkeringar, eller ställplatser som de kallas, i Mariehamn med omnejd liknande dem som finns i Sverige och på andra håll i Europa.

Under natten till fredagen har polisen haft mycket att göra. På grund av ansträngda resurser har Sjöbevakningen assisterat polismyndigheten med både manskap och material.

Polisen kontrollerade trafiken i Sviby och i Näfsby under fredagskvällen. I Sviby noterades en fortkörning på 38 km/h över tillåten hastighet, och föraren delgavs körförbud med omedelbar verkan. I Näfsby straffades två fortkörare med böter.

Kryssningsfartyget Silver Spirit ligger i Västerhamn fram till i kväll. Enligt Gunilla Karlsson vid Visit Åland befinner sig cirka 600 passagerare ombord.