Polisen kunde efter att ha mottagit en anmälan stanna en förare i Mariehamn under måndagskvällen.

En förare är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att under under måndagskvällen framfört sitt fordon i 75 km/h längs med landsväg 1

Tillsammans med Kökars gränsbevakningspatrull patrullerade polisen skärgården i söndags. Man gjorde ett strandhugg i Kumlinge, där fem fordon stoppades. Polisen hade inget att anmärka på.

Strax före klockan nio i kväll utlöstes automatlarmet på Gästhem Kronan i Mariehamn. Enligt jourhavande befäl Ted Andersson handlade det inte om någon brand. Orsaken till att automatlarmet utlöstes är oklar.

En gasolgrill fattade i kväll vid 18.30-tiden eld på Granlunda gård i Vestansunda, Jomala. Grillen fanns inomhus och användes för att grilla hamburgare under Skördefesten.

En person lämnade under fredagen en upphittad mobiltelefon till en patrullerande polisbil i Mariehamn. Eftersom ett identitetskort fanns i telefonen kunde patrullen snabbt hitta ägaren och lämna tillbaka telefonen.

Polisen kallades på fredagen till en arbetsplats där en anställd, som körde fordon, misstänktes vara påverkad av alkohol. Personen blåste 0,3 i polisens alkometer, vilket är under gränsen för rattfylleri.

Polisen grep på fredagen en person som snattat varor på en servicestation. Den gripna är känd av polisen sedan tidigare, och greps för skydd mot brott och störande beteende. Hen kommer att delges böter för snatteri vid vid frisläppandet.

En person delgavs på fredagen böter för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört 99 km/tim på 70-väg. Händelsen inträffade på landsväg 4, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Två fortkörare åkte fast av polisen under natten till lördagen. Den ena personen körde 77 och den andra 74 kilometer i timmen på Lemlandsvägen i Jomala där den högsta tillåtna hastigheten är 50.

En rådjurskollision inträffade i Geta natten till i dag. Ingen person skadades i olyckan.

Polisen utförde under natten till lördagen en nykterhetskontroll i Finström. Samtliga 254 förare som kollades körde lagligt.

Man fick också en anmälan om misstänkt rattfylleri i Lemland, men även den personen visade sig vara nykter.

På grund av hårda vindar angör inte ms Viggen Enklinge klockan 9.30 och 12.10 i dag. Det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.