Polisen mottog på tisdagen en anmälan från en kvinna som ombetts lämna ut sina bankuppgifter till en uppringare som uppgett sig för att vara polis.

Polisen stoppade en personbil i Mariehamn natten till söndagen för en rutinkontroll. Föraren blåste rent i alkometern men ett narkotikatest visade positivt för cannabis. 

I samband med färjanlöp i Västra hamnen utförde polisen en nyketerhetskontroll. 45 stycken förare fick blåsa, samtliga var nyktra.

Natten till söndagen stoppades en förare i Mariehamn. Föraren körde bil trots att hen har körrätten indragen. Polisen utdelade böter för olovlig körning.

Polisen samarbetade under lördagen med tull och gränsbevakning på Föglö. Runt 50 förare genomgick alkokontroll, samtliga var nyktra.

En man döms för straffbart bruk av narkotika och rattfylleri efter att ha kört bil påverkad av cannabis. Mannen körde i centrala Mariehamn i oktober 2017, något som han har erkänt.

Landskapsregeringen har fattat beslut om nya stöd för miljövänlig uppvärmning, både för privatpersoner och företag. 

Polisen fick under natten till onsdagen en anmälan om att en person slog på en dörr till en bostad i Mariehamn. 

En bil körde av vägen på Hammarlandsvägen i Hammarland under polisens nattpass på tisdagen. Det skriver polisen i ett pressmeddelande. 

Under tisdagen ska en isränna brytas från Färjsundet till Långnäs, det rapporterar Ålands Sjöbevakningsstation.

Isrännan som bryts går från Färjsundet via västra sidan av Sommarö, Lumparn och Ängösund vidare till Långnäs. 

Åland sjöbevakningsstation hade under eftermiddagen en övning i Svibyviken, där man testade den så kallade hansabrädan som man använder för att rädda personer ur isvakar.

En person är misstänkt för grovt rattfylleri och äventyrande av trafikersäkerheten efter att ha kört i diket på Nya Godbyvägen i Jomala under lördagsnatten.

Under natten till lördag fick polisen in tre olika anmälningar om högljudda grannar.

En bil körde strax före klockan åtta på morgonen av vägen på Knutsbodarakan i Lemland.