I går dömdes en fyrtioårig man till 48 dagsböter om 288 euro och en brottsofferavgift om 80 euro för straffbart bruk av narkotika och stöld. 

Under måndagskvällen fick Ålands Sjöräddningssällskap ett samtal från personal i Sjökvarteret som hade noterat en båt som höll på att sjunka. När Sjöräddningen anlände till platsen hade båtens ägare precis anlänt och båten hade nästan sjunkit.

Polis fick rycka ut under natten till tisdagen då det uppstått ett bråk mellan grannar i Mariehamn. Polisen rapporterar att de medlade i bråket. 

Under natten till tisdagen genomförde polisen trafikkontroller på flera platser. I Eckerö körde två förare för fort. Den ena var uppe i 112 kilometer i timmen på en 90-sträcka och den andra körde i 107 kilometer i timmen på en 70-sträcka.

Medtrafikanter larmade polisen om en förare som misstänktes vara berusad. Polisen stoppade föraren på Lemlandsvägen och utförde drogtest. Föraren misstänks nu för rattfylleri.

Ålands Polismyndighet rapporterar en relativt lugn lördag även om man gjorde några ingripanden.

ALARM Halv sex på onsdagsmorgonen fick Alarmcentralen larm om en lägenhetsbrand på Sjuryggsvägen i Mariehamn. 

ALARM Natten till onsdagen skedde en singelolycka i Hammarland. En liten bil körde i diket rapporterar Thomas Mattsson på Alarmcentralen. Personen hade själv tagit sig ut ur bilen och fördes till sjukhus. Polisen utreder orsaken till olyckan. 

Flera fall av coronasmitta har konstaterats på personer som rest med kryssningsfartyg, enligt Institutet för hälsa och välfärd (THL). I de flesta fall har personerna undvikit kontakt med andra människor ombord.

Under helgen fick polisen in en anmälan om att en eventuell skottlossning skulle pågå i Mariehamn. Efter att ha gjort vissa efterforsningar misstänker polisen att det sannolikt rört sig om någon typ av fyrverkeripjäser som avfyrats.

Under fredagsnattens ordningsövervakning observerade polisen en person som urinerade på gång- och cykelbanan på Torggatan.

Efter en begäran från allmänheten upprättade polisen på fredagskvällen en trafikövervakning på Östernäsvägen var det för tillfället genomförs ett vägbygge.

Polisen utreder ett inbrott efter att någon under slutet av veckan brutit sig in i en restaurangfastighet i Mariehamn.