En person är misstänkt för grovt rattfylleri och äventyrande av trafikersäkerheten efter att ha kört i diket på Nya Godbyvägen i Jomala under lördagsnatten.

I samband med Sjöfartens dag på torsdagen gick Silja Symphonys kapten Ola Bengtsson första gången i land på Åland. ”En historisk händelse”, slår Tallink Siljas kommunikationschef Janis Pavuls fast i ett pressmeddelande.

En ny förvaltningschef för Ålands gymnasium utses troligen på styrelsemötet i början av juni. Det säger styrelseordföranden John Holmberg (Lib).

Mise gjorde under fjolåret ett minusresultat på 20.000 euro.
En orsak är merkostnader på grund av besvär över en upphandling.

Polisen fick under onsdagen in en anmälan om att en berusad person störde ordningen intill en butik i Mariehamn. 

Polisen grep personen, som var kraftigt berusad, och lät denne nyktra till på polisstationen.

 En snattare greps av personal i en butik i Jomala under onsdagen. Personen fick böter för snatteri och fick lämna tillbaka varorna.

 Under onsdagen genomförde polisen hastighetskontroller på landsväg ett och två. Samtliga förare körde enligt hastighetsbegränsningarna.

Polisen har utfört områdesövervakning i Godby och i Mariehamn med omnejd under natten. Man har även haft trafikövervakning i Lemland, Finström och Jomala. Några ingripanden har dock inte gjorts, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Två utländska personer är gripna och misstänkta för rattfylleri respektive grovt rattfylleri efter att ha blivit stoppade av polisen i västra hamnen under måndagsmorgonen.

Polis och brandkår ryckte ut till Hammarland under söndagskvällen efter att en anmälan om en större gasbehållare som läckte ut gas och som riggats med tändhattar inkommit.

Räddningsverket ryckte vid 7.30-tiden i morse ut till sjukhuset i Mariehamn. Enligt räddningschef Lennart Johansson var det sannolikt fukt eller ett vattenläckage som startade larmet. Ingen brand alltså.

Natten till söndag körde en förare 199 kilometer i timmen på 90-väg i Jomala, Karrböle. Föraren delgavs böter.

Tekniskt fel på den ordinarie färjan gör att reservfärjan kör på Töftölinjen. Reservfärjan har mindre kapacitet men kommer att köra utan turlista. Ålandstrafiken rapporterar att felet på den ordinarie färjan tros vara ordnat under måndagen. 

En förare stannades längs med landsväg 2 efter att ha kört för fort. Det visade sig att bilen hade obetald fordonsskatt samt att vinterdäcken fortfarande var på.