Polispatrullen som vid 4-tiden natten mot torsdag eftersökte en berusad och aggressiv man i Mariehamns stadskärna fullföljde sitt uppdrag i grevens tid.

Filosofie kandidat Susanne Perander har i dag utsetts till ny myndighetschef vid ÅMHM. Perander ansågs mest meriterad av de åtta personer som sökte tjänsten, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Polisen, som har fått flera frågor gällande barnbilstolar, skickar på onsdagskvällen ut viss information.
”Oberoende av barnets ålder är bilens baksäte den tryggaste platsen för ett barn”, skriver polisen, som därtill rekommenderar bilbarnstolar med fempunktsbälten.

En personbilsförare i staden erhöll under onsdagen böter för ”underlåtenhet att som förare i god tid visa sin väjningsplikt”. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Föraren som under onsdagen företog en så kallad u-sväng från en busshållplats i staden förlitade sig på back- och sidospeglar, och försummade därmed att kontrollera den så kallade döda vinkeln.

En personbilsförare i Mariehamn delgavs under onsdagen ett ordningsbotsföreläggande om 100 euro från polisen. I ett pressmeddelande uppges att föraren ”underlät att använda körriktningsvisare vid sväng”.

Föraren som under onsdagen körde 77 km/h på Landsväg 1 i Storby, Eckerö tilldelades böter för äventyrande av trafiksäkerheten. Högsta tillåtna hastighet på vägsträckan är 50 km/h.

Ms Skarven är på varvet i Teijo åtminstone till onsdag, skriver upphandlare Sten Schauman vid landskapsregeringen i ett pressmeddelande. Något exakt datum för när fartyget är i trafik igen har man inte ännu.

Förarna av de två obesiktade fordon som polisen under tisdagen påträffade i Mariehamn och i Jomala gick samma öde till mötes.
Polisen avlägsnade respektive bils registreringsskylt, och delade ut en böteslapp för misstänkt trafikförseelse till vardera förare.

Om sammanlagt tre fasttagna fartsyndare rapporterar polisen i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Sunds och Östra Saltviks frivilliga brandkårer ryckte vid 07.40-tiden på tisdagsmorgonen ut till en bilbrand vid Tallgården i Finby, Sund.

På grund av ms Skarvens grundstötning sköter ms Odin trafiken på Föglölinjen just nu. Ms Subsea Seven trafikerar under tiden tvärgående linjen.

På grund av det låga vattenståndet justeras tiderna på Asterholmalinjen på 13-turen i dag. Ms Frida II går runt "gamla Torsholma", skriver Ålandstrafiken i ett pressmeddelande.

Polisen delade ut två ordningsboter för överhastighet i fredags. Kontrollerna utfördes i Mariehamn och Jomala.