Polisen grep på midsommarafton fem personer. Två av dem greps på en hemmafest medan en tredje person, som avvisats från en krog i Mariehamn, greps när hen gick runt och kände på bildörrar.

Midsommarafton och efterföljande natt var en bråd tid för polisen säger polisen Jan Johansson. Flertalet brottsanmälningar har inkommit och bland annat ett polislagsgripande har gjorts.

En bil har brunnit i Finström lite efter klockan sju under fredagen. Branden är nu släckt. Det var ägaren själv som släckte elden med vattenslang och brandsläckare. Ålandstidningen kontaktade Brandmästare Karl Nordlund.

På grund av vädret skjuts flera midsommarstångresningar upp. Enligt Vädersidan Åland skjuts stångresningen vid Furulund i Geta upp till i morgon kl 14. På Dånö skjuter man också fram stångresningen till i morgon, kl 15.

Från och med i dag klockan 12.00 råder inte längre skogsbrandvarning i landskapet. Det meddelar Alarmcentralen.

Hammarlans ungdomsförening kommer inte att resa midsommarstången klockan 15.00 vid Hammarbo lokalen, efter att man har studerat väderlekarna, meddelar Zacharias Kalm, ordförande i Hammarlands ungdomsförening.

Två personbilar har kolliderat i Söderby-backen kl. 16.00 på torsdagen. Ålandstidningen kontaktade Brandmästare Karl Nordlund.

Hur har kollisionen orsakats?

Midsommarstången i Svinö, Lumparland reses vid 13-tiden på midsommarafton.

I sammanställningen över midsommarfirandet i dagens Ålandstidningen angavs en felaktig tid.

Ålandstidnigen hade fått fel uppgifter om tiden.

Mitt under torsdagens midsommarkommers, mellan klockan 13.17 och 13.28, slutade ett antal betalkortsterminaler att fungera ute i butikerna. 

Seglinge linfärja står stilla mellan klockan 20.00 på måndag den 25 juni och klockan 06.40 tisdag den 26 juni. Detta på grund av reparationsarbeten.

Stadsfullmäktige har bordlagt ärendet om ett eventuellt återkallande av stadsstyrelsens förtroendeuppdrag samt val av en ny stadsstyrelse. Det tas upp på nytt vid nästa möte den 28 augusti.

Stallhagen Upplevelser Ab. Så heter Stallhagen Ab:s nybildade dotterbolag, som bland annat driver Pub Stallhagens restaurangverksamhet samt ansvarar för bryggeriets gårdsbutik och det framtida besökscentret.

Ålands tingsrätt dömer en man för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och vållande av personskada.