SUND Kommunfullmäktige i Sund har godkänt en ändring av delgeneralplanen för området Bomarsund-Prästö. Det är landskapsregeringen som anhållit om ändringen för att kunna bygga en gång- och cykelväg samt trottoar längs med landsväg 2 mellan Bomarsunds gård och Prästö. 

Odin kunde inte angöra Överö klockan 10.35, i dag onsdag, utan fick köra direkt till Långnäs. Avgången 11.55 Överö-Snäckö ställs in och avgången från Snäckö till Långnäs klockan 13.30 ställs också in.
Avgången 16.10 från Långnäs kör direkt till Snäckö. Angöring Överö och Sottunga ställs in.

Gudingen kommer inte att angöra Överö i dag, anledningen är den hårda vinden. Gudingen kunde heller inte angöra Kyrkogårdsö klockan 09.35 i dag av samma anledning. Bokade kunder till och från Överö kontakttas.

Ambulansen tillkallade polisen då en person stuckit från sin lägenhet då personalen utfört en undersökning på hen.

Polisen meddelar att natten till onsdagen var lugn för ordningsmakten. Trafikkontroller utfördes på alla Ålands huvudvägar och såväl fordon som förare var i skick.

På måndagskvällen kallades polisen till en restaurang då det visade sig att två utländska medborgare var överförfriskade.

Under måndagen utförde polisen en trafikövervakning i Mariehamn. En förare delgavs böter och blev av med sina registreringsskyltar för fordonet då hen inte har genomgått den årliga kontrollbesiktningen. 

Sent på måndagsnatten kallades polisen till en landsbygden då en person ropade och slog i väggarna på sin lägenhet och spelat hög musik. Personen i fråga hade hållit på i sex timmar när polisen anlände och hen vägrade även öppna dörren. 

Högt ljud från en lägenhet störde grannarnas nattsömn, varpå polisen samtalade med lägenhetsinnehavaren vilket gjorde att lugnet återställdes. 

Under söndagsnatten fick polisen hjälpa en person hem då denna inte av egen förmåga klarade av det.

Polisen utförde två blåskontroller under den lugna söndagsnatten. I västra hamn blåste 70 bilister 0.00 promille medan 75 nyktra bilister blåste på Lemlandsvägen. Där fick två av dem dock anmärkning på belysningen.

En person greps i lördags i samband med att en kryssningsfärja angjorde i Mariehamn.

Polisen kallades under lördagen till en affär i Mariehamn efter att butikspersonal larmat om två personer som stulit tobaksprodukter.