En personbilsförare i staden erhöll under onsdagen böter för ”underlåtenhet att som förare i god tid visa sin väjningsplikt”. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Strax efter klockan 13 på söndagen gick automatalarmet vid Ålands skogsindustrier i Godby, Finström. Enligt räddningsinspektör Thomas Mattsson ska det dock inte handla det inte om någon brand.

Under natten till söndag kallades polisen till ett flervåningshus där en halvnaken man knackade på dörrar och försökte ta sig in till folk. Personen påträffades och greps på basen av polislagen.

Peter Enberg (MSÅ) föreslår i en motion till stadsfullmäktige att stadsstyrelsen ska ta fram en strategi kring offentligt byggande i trä.

Wiklöf Holdings investmentbolag Mika Alpha och Mike Charlie köper via ett annat bolag 225.000 av de 700.000 aktier som Ömsen sålde i tisdags.

En person som under torsdagsnatten ska ha hotat andra med kniv misstänks för olaga hot och misshandel.

En person är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att onsdagsnatten kört av vägen.

På grund av ett trumbyte är Hammarlandsvägen delvis avstängd för trafik mellan klockan 9.00 och 18.00 i dag. Avstängningen gäller vägavsnittet mellan Kungsö vägskäl och Gottby vägskäl.

Under söndagseftermiddagen eldade en person i skogen i Finström trots rådande skogsbrandsvarning. Polisen delade ut böter.

 En person är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att en kollision inträffat på Önningebyvägen i Jomala under söndagsförmiddagen. Ingen skadades i krocken.

Ett tomt båthus i Jomala Ytterby brann i fredags kväll ned till grunden. Elden spred sig även till ett cirka hundra kvadratmeter stort markområde omkring.

POLIS I samband med lördagsnattens krogstängning övervakade polisen ordningen på stan.

En större röd personbil ska ha kört igenom rondellen vid Bolstavägen och kolliderat med ett trafikmärke. Händelsen inträffade vid 01.50-tiden natten till fredagen. Nu söker polisen vittnen till kollisionen.

Klockan 13.21 i dag på eftermiddagen kom ett larm om markbrand i Överby i Eckerö. Branden startade i samband med att skogsmaskiner arbetade i området.